Ari Vatanen: Tänaku võit oleks aus tulemus (1)

Viljar Voog
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ari Vatanen
Ari Vatanen Foto: Henri Collot/SIPA/Scanpix

Oma karjääri jooksul kümme MM-rallit ja 1981. aasta maailmameistritiitli võitnud Soome rallilegend Ari Vatanen usub, et Ott Tänaku esimene võit on vaid aja küsimus ja miks mitte ei võiks see juhtuda juba siin Portugalis.

Ari, kuna oled Eesti Autospordi Liidu president, tuleb sinult küsida, mida sa arvad Oti šanssidest Portugali ralli võita?

Võit oleks väga tore, sest ta on juba mitu korda olnud sellele nii-nii lähedal. See oleks igati sobiv ja aus tulemus. Aga rallisport ei käi nii lihtsalt. Tal on sama suured võiduvõimalused kui veel mitmel teisel mehel, sest seis on siin erakordselt tihe. Kui ta suudab sellises konkurentsis võita, oleks see veel palju magusam ja märgilisem tulemus, aga ralli lõpuni on jäänud veel väga palju kurve.

Aga Oti esimene võit on ainult aja küsimus!

Koos Portugaliga on meil ees ju järjest neli Euroopa kruusarallit. Millal siis veel, kui mitte nüüd.

Just! Me kõik teame, mis juhtus mullu Poolas (Tänakult röövis rallivõidu eelviimasel katse purunenud rehv - V.V). Otile sobivad kiired kruusarallid ja kui (enne võitu ei tule) siis kindlasti Poolas.

Viimased paar aastat on Eesti rallifännid hooaja lõpule vastu läinud teadmatuses, kas Otil on järgmiseks hooajaks sõitjakoht olemas. Tänavu vist see enam küsimus ei ole.

See on väga oluline märkus! Oti karjäär on käinud tõusude ja mõõnadega, aga ta on alati taas tippu kerkinud. Nüüd on ta leidnud kindluse ja stabiilsuse. Ta pole enam see Ott Tänak, kes näitas ühel katsel oivalist aega ja lendas järgmisel teelt välja. Nüüd on ta tõeline professionaal. Kiirus on tal kogu aeg olemas olnud, aga nüüd on tulnud ka stabiilsus. Ott on üks neist tippsõitjatest, kelle palkamisest kõik tiimid huvituvad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles