Venemaa koondise peatreener: Eestil on hea meeskond ja Venno selge liider

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

MM-valikturniiriks valmistuv Eesti võrkpallikoondis lõpetas kontrollmängud kohtumisega Venemaaga. Eesti sai küll 0:3 kaotuse, ent häbisse ei jäänud.

Algkoosseisus olid Kert Toobal, Oliver Venno, Robert Täht, Andrus Raadik, Andri Aganits, Ardo Kreek, libero Rait Rikberg. Eesti läks 7:4 juhtima ja avageim kulges tasavägiselt, ent lõpp kuulus venelastele 25:22. Teises geimis oli Eesti tagaajaja, ent Andrus Raadiku ässast viigistati 19:19. Geim ikka Venemaale 25:20. Kolmanda geimi kaotas Eesti 21:25.

Venemaa koondise peatreener Sergei Šljapnikov ütles, et publik peaks olema rahul, sest mäng oli üpriski tasavägine. «Mõnes situatsioonis oli meil veidi rohkem õnne. Geimilõppudes tegime meie veidi vähem vigu ja see sai otsustavaks. Eestil on hea meeskond, Oliver Venno on selge liider,» sõnas juhendaja Eesti koondise diagonaalründajat, kes tõi meie parimana 15 punkti.

«Tänane mäng oli meie jaoks väga hea praktika enne kolmapäeval algavat valikturniiri. Turniiri alguseni jäävad päevad tegeleme vastaste videoanalüüsiga. Paljusid vastaseid me pole me varem näinudki ja töötame läbi olemasolevaid materjale. Väga tähtis on turniiri kõige esimene mäng, sellele pöörame väga suurt tähelepanu. Seejärel kogume informatsiooni vastaste kohta juba turniiri edasisi mänge jälgides,» lisas Šljapnikov.

Kapten Kert Toobal ütles, et venelaste vastu esineti isegi üle ootuste hästi. «Üllatasime veidi ja saime enesekindlust juurde. Üheski geimis häbisse ei jäänud ja suutsime isegi järgi tulla neile,» sõnas Toobal.

«Ilusad pikad poisid, hüppavad nagu loomad, täielik maailma tipp,» kommenteeris ta naerulsui vastaste ülipikki ja võimsaid mängijaid. Hispaania ja Portugal olid tema sõnul tunduvalt nõrgemad.

Toobal usub, et kui suudetakse targalt lüüa, on võimalus ka Venemaa vastu. «Jõuaga nendega mängida ei saa, mõelda tuleb ja servi hästi lüüa.»

Eesti pidas tänal kaks mängu, kell 15 kohtusid varumehed Hispaaniaga. See mäng kaotati 2:3.

Venelastega kohtutakse ka eeloleval pühapäeval MM-valiksarja raames.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles