Tõusvale tähele kaotanud Djokovic palkas uueks juhendajaks tenniselegendi

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexander Zverev (paremal) alistas Rooma turniiri finaalis Novak Djokovici.
Alexander Zverev (paremal) alistas Rooma turniiri finaalis Novak Djokovici. Foto: Tiziana Fabi/AFP/Scanpix

Rooma tenniseturniiri meeste üksikmängu finaalis pidi Novak Djokovic tunnistama 20-aastase sakslase Alexander Zverevi paremust. Zverev mängis Masters-turniiri finaalis seejuures esmakordselt.

Maailma edetabelis 17. kohal olev, ent homme avaldatavas värskes tabelis esikümnesse kerkiv Zverev alistas Djokovici 6:4, 6:3, loovutamata seejuures serblasele ainsatki murdepalli. Mäng kestis veidi alla pooleteise tunni. Eelmisel kuul 20-aastaseks saanud Zverev on seejuures viimase kümne aasta noorim Masters-turniiri võitja.

Pärast finaali avalikustas Djokovic, kes vallandas hiljuti kogu oma treeneritetiimi, et on löönud käed uue juhendajaga. Selleks on kunagine maailma esireket Andre Agassi, kes toetab Djokovici juba nädala pärast algavatel Prantsusmaa lahtistel.

Agassi võitis karjääri jooksul kõik neli suure slämmi turniiri, võidutsedes kokku kaheksal korral. Treeneritööst rääkides ütles 47-aastane ameeriklane aga hiljuti, et ei suudaks seda praegu täiskohaga teha. Sestap võib eeldada, et Agassi asub tegutsema abilisena, kes toetab Djokovici vaid slämmidel ja teistel suurematel turniiridel. Sarnaselt on asjad korraldanud ka näiteks maailma esireket Andy Murray, kes treenib küll igapäevaselt Jamie Delgado käe all, kuid kasutab suurturniiridel Ivan Lendli abi.

Andre Agassi ulatab 2013. aastal Novak Djokovicile Austraalia lahtiste võitjakarika. FOTO:   DANIEL MUNOZ/REUTERS/SCANPIX
Andre Agassi ulatab 2013. aastal Novak Djokovicile Austraalia lahtiste võitjakarika. FOTO:   DANIEL MUNOZ/REUTERS/SCANPIX Foto: DANIEL MUNOZ/REUTERS
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles