TOP50 on ülilähedal: Kontaveit tegi edetabelis vägeva tõusu

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit
Anett Kontaveit Foto: TIZIANA FABI/AFP

Rooma tenniseturniiril veerandfinaali jõudnud Anett Kontaveit tegi värskelt avaldatud maailma edetabelis suure tõusu ning asub nüüd esiviiekümne piirimail, 52. positsioonil. 16 kohta tõusnud eestlannale on see karjääri kõrgeim edetabelikoht.

Enne Rooma turniiri paiknes Kontaveit WTA edetabelis 68. kohal, seni oli tema kõrgeim edetabelikoht (65.) pärast Bieli tenniseturniiri finaali ja Stuttgarti veerandfinaali jõudmist. 

Seega on TOP50 sekka kuulumine ülilähedal. Viimati oli mõni eestlane esiviiekümnes 11. juulil 2015. aastal, päev hiljem langes seda positsiooni hoidnud Kaia Kanepi 86. kohale. Kanepi on seejuures asunud ka koguni 15. kohal, kuid uues edetabelis on ta 624. kohal. 

Naiste maailma edetabelijuht on Roomas Kontaveidile kaotanud sakslanna Angelique Kerber (7035 punkti), teisel kohal on last ootav ameeriklanna Serena Williams, kolmandal tšehhitar Karolina Pliskova. Kontaveidi Roomas alistanud Simona Halep on jätkuvalt neljas. Esikümnesse kuuluvad veel Garbine Muguruza, äsja Roomas võidutsenud Elina Svitolina, Dominika Cibulkova, Johanna Konta, Svetlana Kuznetsova ja Agnieszka Radwanska.

Meeste ATP edetabelis on eestlastest kõrgeimal positsioonil Vladimir Ivanov, kes on 412. kohal. Jürgen Zopp on 469. ja Kenneth Raisma paikneb 706. real.

Meeste esireket on jätkuvalt šotlane Andy Murray, kellele järgnevad serblane Novak Djokovic ning šveitslane Stanislas Wawrinka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles