Sakslane plaanis Dortmundi Borussia kodustaadioni õhku lasta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dortmundi Borussia kodustaadion.
Dortmundi Borussia kodustaadion. Foto: SCANPIX

Saksamaa politsei teatas täna, et vahistas 25-aastase noormehe, kes väidetavalt plaanis Saksamaa jalgpalliklubi Dortmundi Borussia kodustaadioni õhtu lasta.

Bundesligas liidrikohal oleva Borussia kodustaadioni Signal Iduna Parki lähistelt leiti kolm pommitaolist eset, mis erirühma poolt kahjutuks tehti, vahendab dpa.

Politsei vahistas teisipäeval Kölnis 25-aastase Saksamaa kodaniku, kes rääkis uurijatele, et paigaldas staadioni lähedale kolm pommi. Mehe korteri läbiotsimisel leiti veel kolm lõhkeseadeldist ning mitmeid erinevaid kemikaale, lisaks veel dokumente ja raamatuid infoga, kuidas kemikaalidest lõhkeseadeldisi valmistada.

«Praegu viivad meie eksperdid läbi uurimuse, et selgitada, kas leitud seadmed olid tõepoolest pommid, lisaks tahame kindlaks teha, mis kemikaalid tema korterist leiti,» seisis politsei pressiteates.

Kuigi osad Saksamaa meediakanalid teatasid, et mees plaanis pommid õhata laupäeval, kui Borussia mängib kodus Hanoveriga, on politsei sõnul seda praegu raske kinnitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles