Rapla tõi finaali elevust, ent Kalevi valitsemisaeg jätkub

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev/Cramo peatreener Alar Varrak koos mängijatega rõõmustamas.
Kalev/Cramo peatreener Alar Varrak koos mängijatega rõõmustamas. Foto: Tairo Lutter

Klubi ajaloos esimest korda Eesti meistrivõistlustel finaali jõudnud Rapla Avis Utilitas andis küll kõva lahingu, ent sõja võitis ikka favoriit Kalev/Cramo. Kalevi mehi ei löönud seeria neljandas mängus rivist välja ka see, et nad soojenduse ajal pidid põrandat jagama rahvatantsijatega. Kalevi füsioterapeut Priit Lehismets tõmbas juba neli minutit enne mängu lõppu selga meistrisärgi, sest eilne oli seeria ühepoolseim kohtumine, mille Kalev võitis 91:62. Kalevi valitsemisaeg Eestis seega jätkub: alates 2010. aastast on nad võitnud kuus tiitlit.

Ka Kalevi peatreener Alar Varrak ütles, et selle seeriaga tõestati, et ollakse Eesti viimaste aastate valitseja. «Meil on suurim eelarve ja kohustus võita. Seekordses finaalseerias oli hirm kaotuse ees väga suur, sest mängisime Raplaga,» sõnas juhendaja.

Otsusvaks sai Varraku sõnul kolmas mäng, kus Kalevile tõi edu mängijate individuaalne meisterlikkus. «See oli meie jaoks äratuskell, muutsime teatud asju viimase mängu eel ja need toimisid. Aivar kavaldas teises ja kolmandas mängus, mina viimases,» viitas Varrak valitud taktikale, mis Rapla mängu lõhkus,» ütles Varrak ja kiitis vastast. «Ma juba olen öelnud, et ei soovinud Raplat ka poolfinaalis vastaseks. See polnud mingi šokk, et nad finaalis olid, korralikud välismaalased, head eestlased.»

Rapla peatreener Aivar Kuusmaa ütles küll seeria eel naljatledes, et ta ei taha oma medalikollektsiooni ainsana puuduvat hõbedat. Kuid pärast viimast mängu oli rahul ka hõbedaga. «Kalev oli väga hästi valmis selleks mänguks, nemad tahtsid seeria kindlasti ära lõpetada. Meie ei saanud kahe pikaga mängida, siis kotiti meid kate-kattest mängus täielikult,» sõnas juhendaja.

«Kui viimase mängu viimased 15 minutit välja arvata, siis tegime korraliku seeria. Mul ei jää midagi kripeldama siit. Saime finaali nagu eesmärk oli hooaja eel,» lisas Kuusmaa ja pidi vesiseks muutuvate silmade tõttu intervjuu katkestama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles