Video: Alonso viskas Indy 500 pressikonverentsil McLareni õudse hooaja üle nalja

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fernando Alonso alustab Indy 500 võidukihutamist viiendalt kohalt ehk teise stardirea keskelt.
Fernando Alonso alustab Indy 500 võidukihutamist viiendalt kohalt ehk teise stardirea keskelt. Foto: Brian Spurlock/Reuters/Scanpix

Fernando Alonso F1 hooaeg pole tänavu läinud just soovitud rada. Aasta esimesed neli etappi lõppesid hispaanlasele mehaanilise rikke tõttu katkestamisega ja muretult ei läinud ka viies GP Hispaanias. Kuigi Alonso suutis lõpuks ometi ühe võidusõidu lõpetada, näitas tema McLaren Honda meeskonna muresid esimene vabatreening, kus kahekordne maailmameister jäi raja kõrvale juba esimesel ringil.

Et McLareniga pole võimalik tänavu kiiresti sõita, otsib Alonso vaheldust ookeani tagant. Sel nädalavahetusel võistleb ta Monaco GP asemel legendaarsel Indy 500 võistlusel ja stardib kõrgelt viiendalt positsioonilt.

Ka USAs pole mehaanilised probleemid Alonsot täiesti jätnud, sest eelmisel nädalavahetusel toimunud kvalifikatsioonisõitude eel vahetati tema McLaren Andretti vormelil taas Honda jõuallikas välja. Tõsi, seekord polnud süüdi mitte rike vaid meeskond üritas tekkida võivaid probleeme ennetada. Pressikonverentsil küsiti Alonso käest, kas ta oli ajakriitilise protsessi käiku jälgides ka närvis ja hispaanlane ei jätnud võimalust kasutamata, et oma F1 tiimi üle nalja heita.

«Ma olen harjunud enne kvalifikatsiooni ja võidusõitu mootoreid vahetama, nii et ma ei olnud närvis,» ütles Alonso kavalalt muiates.

Mehe kõrval istunud mullune Indy 500 võitja Alexander Rossi andis hagu juurde: «See on lausa sinu eriala.»

Indianapolise legendaarsel ovaalil toimuv 500 miili ehk 200 ringi pikkune võidusõit peetakse sel pühapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles