Vetsupeatuse tõttu liidritest maha jäänud Giro liider oli viha täis

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tom Dumoulin
Tom Dumoulin Foto: Fotoreporter Sirotti Stefano/imago/Sirotti

Itaalia velotuuri 16. etapp lõppes omamoodi skandaaliga. Velotuuri üldliider Tom Dumoulin oli sunnitud 33 km enne finišit tegema vetsupeatuse, samal ajal otsustasid aga Dumoulini konkurendid rünnata ning hollandlast enam järele ei oodatudki. Kui enne etappi oli Dumoulini edu Nairo Quintana ees 2.41, siis pärast finišit kahanes see 31 sekundile. 

«Mul oli probleeme ning ma pidin end kergendama, ma ei suutnud enam kinni hoida. Mul polnud võimalik jätkata,» rääkis Dumoulin finišis. Kui reporter küsis, kuidas oli üksinda liidreid jälitada, vastas hollandlane: «Mis te ise arvate? Otsustasin võidelda, võidelda, võidelda ning seejärel juba finišis omad järeldused teha. Olen tänase osas väga pettunud.»

«Olin täna koos kõige tugevamatega. Võinuks vabalt koos Nibali ja Quintanaga lõpetada, kuid mul oli probleem. See on si*tt,» võttis Dumoulin päeva kokku.

Etapi kolmandana lõpetanud Quintana rõõmustas finišis, et suutis üldliidriga vahet vähendada. «Teadsime, et suudame liidriga ühel või teisel viisil aega tagasi sõita. Meie meeskond sõitis täna väga hästi. Sõitsime kõrge rütmiga ning väsitasime teisi. Muidugi oleksin tahtnud liidriga võrreldes viis minutit kiiremini sõita, kuid üks asi on seda tahta, teine seda teha. Jääme ikkagi tänase tulemusega rahule,» ütles Quintana.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles