Sports Illustrated: Kontaveit on tulevane staar, oodata võib suuri tegusid

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Max Rossi/Reuters/Scanpix

21-aastane Anett Kontaveit on sel hooajal teinud suure sammu tennisemaailma tipu suunas. Maailma edetabelis on eestlanna kerkinud 52. kohale, käimasoleva aasta jooksvas tabelis on ta koguni 26. positsioonil. See ei ole loomulikult tähelepanuta jäänud ka piiri taga.

Mainekas spordiajakiri Sports Illustrated vaatas ette mai lõpus algavatele Prantsusmaa lahtistele tennisemeistrivõistlustele ning vaagis, kes võiksid olla võimalikud üllatajad. Loomulikult toodi välja ka Kontaveidi nimi.

«Anett Kontaveit üllatas mind Roomas, kus ta jõudis läbi kvalifikatsiooni lõpuks veerandfinaali,» kirjutas Stanley Kay Sports Illustratedi veergudel. «Muuhulgas alistas ta kahes setis (maailma esireketi) Angelique Kerberi.»

«21-aastasel eestlannal on potentsiaali olla tulevane staar. Kui vaadata tema viimase aja mänguvormi, siis võib ta suuri tegusid teha juba Prantsusmaa lahtistel,» lisati veel.

Eestlannat tunnustas ka mainekas Suurbritannia ajaleht The Telegraph. Britid tegid ülevaate tennisistidest, kes on praegu tõusuteel ning ka neist, kel kõige paremini just ei lähe.

Kontaveit mahtus viimase aja esituste järel loomulikult nende mängijate sekka, keda The Telegraphi sõnul tasub teraselt jälgida.

Lisaks Kontaveidile toodi naistennisistidest välja veel maailma 25. reket Daria Gavrilova. Meestest väärisid esile tõstmist edetabeli 10. number Alexander Zverev ning 22. real paiknev John Isner.

Prantsusmaa lahtiste tenniseturniiri loosimine leiab aset juba reedel. Esimese ringi mängud peetakse 28.-30. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles