Miks Baruto esimene treener Euroopa sumoliiduga tülli läks?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riho Rannikmaa
Riho Rannikmaa Foto: Toomas Huik

Kolmapäeval potsatas Eesti spordiorganisatsioonide e-postkastidesse kiri, kus Euroopa Sumoliidu peasekretär Stephen Gadd teatab, et aastaid Eestis Jaapani rahvusspordiala vedanud ja Baruto esimene treener Riho Rannikmaa on valetaja ning seetõttu kaotanud õiguse esindada Eestit suhtlemisel Euroopa alaliiduga, vahendab Õhtuleht.

Rannikmaa kinnitusel on tegelik valemängija hollandlane Gadd ise ning kogu segaduse põhjuseks võitlus võimu ja sellega kaasneva raha pärast Euroopa sumoelus.

«Gadd saatis minu kohta välja umbes samasuguse kirja, mille Rahvusvaheline Sumoföderarsioon 10 aastat tagasi tema kohta koostas. Gadd soovis siis Jaapani omaga rivaalitsevat profiliigat luua ja vihastas Jaapani sumo juhid põhjalikult välja,» rääkis Rannikmaa.

Euroopa sumokaardil valitsevad väga segased olud, sest Gadd ja temaga puntis olev liidu laekur Francois Wahl  korraldasid Brüsselis fiktiivse koosoleku, kus Euroopa Sumoliidu presidendiks valiti palgamõrvade organiseerimise tõttu vangis istunud bulgaarlane Petar Stojanov, keda Maailma Sumoliit ei tunnusta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles