Kirsipuu Tour of Estoniast: meie eest sõidab tuuri tugevaim mees

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Räim, Martin Laas, Gert Jõeäär
Mihkel Räim, Martin Laas, Gert Jõeäär Foto: Siim Kaasik

Homme antakse start kahest etapist koosnevale Tour of Estoniale, kus Eesti koondise liidrina läheb starti Mihkel Räim. 

Võrreldes mullusega on Tour of Estonial osalevate ratturite tase madalam. Kesise rahakoti tõttu pole võistluste korraldaja Indrek Kelgu sõnul lihtsalt võimalik väga häid tiime siia saada. «Lisaks on sellel nädalavahetusel kalendris 16 eliitkategooria sõitu, see on konkurentsitult kõige tihedam periood tänavuses kalendris,» ütles Kelk.

Koos Eesti rahvuskoondisega on stardis 12 meeskonda – üks pro-kontinentaal-, seitse kontinentaalmeeskonda ning neli rahvuskoondist. Eesti koondise liider on Räim, vajadusel kannab liidrikohustust 2015. aasta võitja Martin Laas või 2013. aasta võitja Gert Jõeäär.

Eesti koondise peatreeneri Jaan Kirsipuu sõnul sihitakse eelkõige velotuuri üldvõitu. «Viimased kaks aastat on näidanud, et esimene etapp on vaja ära võita. Sel aastal on olud oluliselt teistsugused – avaetapp on pikem, võidusõidu tase on lahjem, sõitjaid on vähem,» ütles Kirsipuu. «Loteriiga ei võideta siin, tugevamad teevad asja selgeks. Meil on võistluste tugevaim mees, Räim on näidanud head vormi.»

Kui Räimel on tänavu ette näidata Aserbaidžaani velotuuri etapivõit, siis Laas pole kuigi palju sel hooajal võistelda saanud. «Eelmine aasta oli mul probleeme ja tulemust ei tulnud, sel aastal panustavad nad seetõttu minu peale vähem. Hooaja teises pooles lubati paremat kalendrit, aga märts ja aprill jäi poolikuks. Ega ma selle üle õnnelik pole,» tõdes Laas.

Selget pilti velotuuri tunamullusel võitjal enda vormist pole, kuna viimase korraliku sõidu tegi ta kolme nädala eest. Sarnane seis on ka Jõeäärel, kes astus eelmise hooaja lõpuga maha profikarussellilt.

«Kui Laas on vähe sõitnud, siis ma olen veel vähem sõitnud – kolm-neli maanteesõitu maastikusõitude kõrvalt. Vana rasva pealt ehk kannatab need 200-kilomeetrised otsad ära teha. Pigem olen abimees, aga eks näis, kuidas homme läheb,» lausus Jõeäär.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles