Kisub teravaks: Itaalia velotuuri liidrid läksid meedia vahendusel sõnasõtta

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tom Dumoulin (keskel) lõpetas 18. etapi koos Nairo Quintana (vasakul) ja Vincenzo Nibaliga
Tom Dumoulin (keskel) lõpetas 18. etapi koos Nairo Quintana (vasakul) ja Vincenzo Nibaliga Foto: LUK BENIES/AFP

Itaalia velotuur on jõudmas lõpusirgele ning järjest enam kerkib ratturite vahel üles pingeid. Pärast neljapäevast etappi sattusid meedia vahendusel sõnasõtta velotuuri üldliider Tom Dumoulin ja eelmise aasta võitja Vincenzo Nibali.

Neljapäeval sõidetud 18. etapil suutis Dumoulin säilitada 31-sekundilise edu Nairo Quintana ees, kolmandal kohal olev Nibali kaotab liidrile minuti ja 12 sekundiga.

Kõik kolm meest lõpetasid 18. etapi teineteise järel. Pärast finišit süüdistas Dumoulin kahte konkurenti tema vastu töötamises. «Nad keskenduvad vaid minule. Nad ei püüa võita, vaid tahavad, et mina kaotaks. Loodan, et nad kaotavad lõpuks poodiumikoha. See oleks üsna tore ning teeks mu õnnelikuks,» ütles Dumoulin.

Nibali põrutas hollandlase jutu peale: «Kas ta karmast on midagi kuulnud? Mind ei huvita, mida Tom räägib. Minu arvates on ta natuke liiga ülbe,» sõnas Nibali. «Ma pole kunagi selliselt rääkinud. Ta on näidanud, et on tugev rattur, aga ta ei peaks nii palju rääkima. Ka tema võib poodiumikoha kaotada, kõike võib juhtuda.»

Kuid sellega kahe mehe sõnasõda veel ei piirdunud. Cyclingnews tõlkis Nibali laused Dumoulini jaoks inglise keelde ning hollandlane ei suutnud suud kinni hoida. «Ta ütles, et olen ülbe? Need on tugevad sõnad. Enne tänast polnud mul Nibaliga probleeme. Olen kõigi vastu Girol sõbralik olnud, kuid täna mulle ei meeldinud see, kuidas nad minu vastu sõitsid. Nad on siin ju et võita, eks? Aga täna nad tahtsid ainult seda, et mina kaotaks. See on nende valik,» lausus Dumoulin.

Reedel sõidetakse Girol 19. etapp, millel on pikkust 191 km ning kus on neli tõusu. Giro lõppeb pühapäeval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles