Tammeka kolm võiduvõtit karikafinaalis Infoneti vastu

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotomeenutus 9. mai õhtust. Kaarel Kiidron on realiseerinud Paide vastu otsustava penalti ning Tammeka on taganud pääsu karikafinaali. Kas meeskond saab samal kombel rõõmustada ka homme?
Fotomeenutus 9. mai õhtust. Kaarel Kiidron on realiseerinud Paide vastu otsustava penalti ning Tammeka on taganud pääsu karikafinaali. Kas meeskond saab samal kombel rõõmustada ka homme? Foto: Sille Annuk

Laupäeval koidab Tartu Tammeka jalgpalliklubi suur võimalus, kui Eesti karikavõistluste finaalis kohtutakse FC Infonetiga. Viie aasta pärast meistritiitli taaralinna viia lubanud Tammeka läheb esikohamängule vastu siiski autsaiderina.

Sel hooajal on meeskonnad omavahel korra juba kohtunud, kui Premium liiga avavoorus jäid tartlased peale 2:0. Mullu Eesti meistriks kroonitud Infonet on tänavu olnud selgelt raskustes ja koduliigas on kirja saadud juba 5 kaotust. Tartlased on samas avavooru võidu järel suutnud alistada ainult ühe vastase.

Postimees uuris Eesti Jalgpalli Liidu juhatuse liikmelt ning endiselt tippjalgpallurilt Marek Lemsalult, millega võiks Tammeka finaalis nimekamat konkurenti üllatada.

  • Tahtejõud

Lemsalu: «Kui meenutada meeskondade esimest omavahelist liigamängu, siis toona kallutas Tammeka tahtejõuga mängu enda kasuks. Vaatasin mängu ja tuli tõdeda, et Infonetil lihtsalt puudusid käigud. Samas oleks sarnase tulemuse kordamine Tammeka poolt ikka müstiline.

Enda tahtejõudu peavad tartlased ikkagi kõvasti näitama, kuna soosikuks on Infonet. Arvan, et Infonetil on rohkem kogemust ja ka nende füüsiline vorm on liikumas ülesmäge.

Nende viimatine 11:1 võit Pärnu Vapruse üle tõestas, et nad nalja ei mõista. Tartut ja Pärnut ei saa küll ühele pulgale asetada, kuid üht-teist see mäng ikka näitas.»

  • Agressiivsus

Lemsalu: «Hooaja alguses Infonetti alistades mängis Tammeka väga agressiivselt. Saab olema huvitav näha, millise taktika nad finaaliks valivad. Kas nad on valmis taas sama julgelt mängima tulema?

Viimasel ajal on tartlaste mängus agressiivsust jäänud küll veidike vähemaks, kuid usun, et finaal on kõigi jaoks kõvaks motivaatoriks. Tartu peab taktikalise plaani hästi läbi mõtlema.»

  • Enesekindlus

Lemsalu: «Mulle meeldib tartlaste enesekindlus. Nad on heas mõttes positiivselt agressiivsed – kõik need jutud, et viie aasta pärast tullakse meistriks, on positiivne nähtus. Enesekindlus on neil suur ja jalga nad ei värista.

Mõnel üksikul mängijal võib finaalis ehk veidike rohkem närveerimist ette tulla, kuid meeskonnana nad kindlasti läbi ei põle.»

------

Kohtumise eel on selge, et Eesti jalgpall saab endale uue karikavõitja. Tartu on finaalis mänginud hooajal 2007/08, kuid toona jäädi alla FC Florale. Mulluse hooaja Eesti meister Infonet mängib karikafinaalis aga esmakordselt.

Laupäeval kell 16.00 Lilleküla staadionil toimuvas kohtumises on mängus ka koht Euroopa liiga eelringis. Infoneti võidu korral pääseb eurosarja mulluse hooaja neljas meeskond FC Flora. Tammeka võidu puhul saavad Euroopas jõudu katsuda tartlased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles