Türgi valitsus andis välja NBA palluri vahistamiskäsu

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enes Kanter
Enes Kanter Foto: LUCAS JACKSON/REUTERS

Türgi valitsus andis reedel välja NBA korvpalluri Enes Kanteri vahistamiskäsu, süüdistades teda terroristlikusse rühmitusse kuulumises. Kanter ise naeris uudise välja.

Šveitsis sündinud, kuid Türgi kodakondsusega Kanter on Türgi presidendi Recep Tayyip Erdogani üks suuremaid kriitikuid ning toetab USA-s resideerivat islamivaimulikku Fethullah Guleni, keda Erdogan süüdistab möödunud aasta riigipöördekatses. Kanter näitas juulis ebaõnnestunud riigipöördekatse ajal oma meelsust Erdogani vastu välja üsna avalikult, postitades vihaseid pilte ja tekste, nende seas ka näiteks sõnumi: «Sa sured varsti.»

Kanteri meelsus ajas sassi aga peresuhted ning tema isa Mehmet läks pojaga riidu. Isa sõnul on Gulen pojale ajupesu teinud. «Häbi tundes vabandan meie presidendi ja Türgi rahva ees, et mul on selline poeg.»

Paari nädala eest oli Kanter parasjagu teel Euroopast USA-sse, kui jäi tühistatud passi tõttu Bukaresti lennujaama kinni. Lõpuks siiski vabanenuna andis Kanter teada, et Erdogan sarnaneb Hitlerile ning USA on parim riik, kellega tal kunagi kokkupuuteid on olnud. 

Nüüd teatas Türgi valitsusmeelne ajaleht The Daily Sabah, et Interpolile teadaolevalt on Kanteril sidemeid terroristlike organisatsioonidega ning ta tuleks viivitamatult nn punase teate abil vahistada. Interpol ise pole ametlikku avaldust teinud ning punane teade - rahvusvaheline hoiatusmärk, mis aitab kohalikel jõududel tagaotsitavaid kurjategijaid tabada - on samuti seni vaid türklaste poolt õhku visatud. 

Pallur ise naeris oma Twitteri kontol sellise uudise välja, lisades, et inimesed võiksid muuga tegeleda kui teda taga ajada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles