Karikafinaalis endist koduklubi kurvastanud Prosa: väljakul sõpru ei ole

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpalli karikafinaal: Infonet vs Tartu Tammeka. Albert Prosa (vasakul) võitluses Jürgen Lorenziga.
Jalgpalli karikafinaal: Infonet vs Tartu Tammeka. Albert Prosa (vasakul) võitluses Jürgen Lorenziga. Foto: Tairo Lutter

Infoneti esmakordselt Eeti karikavõitjaks aidanud ründaja Albert Prosa, kelle jalast sündis Tartu Tammeka vastu finaali teine värav, lausus pärast lõpuvilet ja karikaga juubeldamist, et tahtnuks skoorid mõne teise klubi vastu, kuid sellele mängu ajal mõelda ei saa.

«Mõnus tunne on, aga oleks mõnusam, kui vastas oleks mõni teine klubi. Aga mäng on mäng, jalgpall on jalgpall. Väljakul ei ole sõpru,» sõnas Prosa.

«Tahtsime kiiret väravat, et mäng oleks lihtsam. Selle me ka saime. Tammeka pidi rohkem ründama, ise pidime kaitses asjad korras hoidma. Kindlasti oli Tammeka tubli, nad suutsid meid surve alla panna,» kiitis Prosa vastast.

Infoneti käes on nüüd nii meistrikarikas, Eesti karikas kui ka superkarikas. Samas jäädakse tänavusel liigahooajal liidritest Levadiast ja Florast maha juba 15 punktiga. «Kindlasti tahaks ka liigas näidata, et suudame mängida. Ees ootavad euromängud, need on põhieesmärk. Oskused on meil olemas, võib-olla oli midagi peas kinni. Loodan, et nüüd tunneb meeskond end vabamalt,» avaldas Prosa lootust, et karikavõit vabastab Infoneti pingetest.

Lorenz: karikafinaalis ei saanud ju alla anda

Tammeka keskkaitsja Jürgen Lorenz sõnas, et tegu oli võrdse mänguga, kus sai otsustavaks võimaluste realiseerimine. «Kruglovi karistuslöök ei olnud väga tugev, aga täpne. See andis vastastele kohe eelise, nad ei pidanud enam nii palju ründama. Teisel poolajal olime kõvasti mängus sees – Kiidron lõi karistuslöögi ja Igonen tõrjus, mina lõin mõnelt meetrilt latti... Võimalusi oli! Arvan, et täna oli kaks võrdset tiimi väljakul. Nemad lõid ära, meie ei löönud,» tõdes Lorenz. «Karikafinaal – ega siin ei saanud alla anda!»

Tammeka keskkaitsja kiitis Tartust kohale sõitnud toetajaid – mitusada poolehoidjat tegi otsatribüünil kõvasti lärmi. «Super atmosfäär, olen fännidele väga tänulik. Suur-suur aitäh, see oli väga-väga kõva! Vahet pole, kas läks halvasti, nemad olid kogu aeg meiega. Mida veel ühest poolamatöörsatsist tahta!»

Lorenz loodab, et sama publik leiab tee ka Tammeka kodumängude tribüünile. «Näitasime, et võitleme lõpuni, pakkusime kõigile positiivse elamuse. Ootame neid nüüd Tammale, on põhjust tulla!»

Lorenzi arvates võib Tartu klubi oma seekordse karikateekonna üle uhkust tunda. «Hetkel on siiski mõru maitse suus, aga me oleme ikkagi päris kaugele tulnud. Oleme Tammeka ajalugu teinud, ehkki kindlasti oleks tahtnud võita.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles