Video: Barcelona tegi ajalugu ning sai Atletico kodustaadionil kolmanda järjestikuse karikavõidu

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barcelona jalgpallimeeskond tuli kolmandat aastat järjest Copa del Rey võitjaks.
Barcelona jalgpallimeeskond tuli kolmandat aastat järjest Copa del Rey võitjaks. Foto: Francisco Seco/AP/Scanpix

FC Barcelona jalgpallimeeskond krooniti kolmandat aastat järjest Copa del Rey ehk Hispaania karikavõitjaks, kui finaalis alistati 3:1 Deportivo Alaves.

Hispaania liigas tänavu Madridi Reali järel teise kohaga leppima pidanud Barcelona asus kohtumist juhtima 30. minutil, kui ilusa kaarpalli suunas väravasse oma hooaja 54. tabamuse kirja saanud Lionel Messi. Ent tänavu Hispaania liiga üheksandana lõpetanud Alaves ei andnud alla, vaid suutis kõigest kolm minutit hiljem tuua tabloole viignumbrid, kui otse karistuslöögist virutas mänguvahendi katalaanide väravasse alles 19-aastane kaitsemängija Theo Hernandez.

Siiski lõpetas avapoolaja kindlas 3:1 eduseisus Barcelona, kelle eest skooris 45. mänguminutil nii Neymar kui ka esimese poolaja kolmandal üleminutil jala valgeks saanud Paco Alcacer. Kuna pärast puhkepausi rohkem väravaid ei sündinud, lõppeski järjekordne karikafinaal Barcelonale 3:1 võiduga. Nüüd on neil auhinnakappi ajaloo jooksul kogunenud lausa 29 trofeed, milleni pole ükski teine meeskond Hispaanias varem jõudnud.

Seejuures mõjus kõnealune triumf Barcelonale kindlasti palsamina, kuna liigas lõpetati tänavu peamise rivaali Madridi Reali järel teisena ning Meistrite liigas langeti konkurentsist juba veerandfinaalis, kui jäädi kahe mängu kokkuvõttes alla Torino Juventusele. Lisaks tehti viimased kolm aastat Barcelona peatreenerina töötanud Luis Enriquele ilus lahkumiskingitus, sest tulevast hooajast 47-aastane hispaanlane enam meeskonna eesotsas ei jätka.

Copa del Rey finaalis sündinud rekordid:

  • Messist, kes lõi tänavuses karikafinaalis Barcelona avavärava, sai esimene mängija Copa del Rey finaalides, kes saanud kirja neli väravat. Viimati suutis käesoleva tähiseni jõuda 1950. aastal Bilbao Athleticu legendaarne ründaja Telmo Zarra.
  • Neymar, kelle arvele kanti Barcelona tänavuse Copa del Rey finaali teine tabamus, on esimene mängija pärast üht kõigi aegade paremat jalgpallurit Ferenc Puskast (Madridi Real), kes löönud värava kolmes järjestikuses Copa del Rey finaalis.

Kohtumise väravad:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles