Eesti neljapaat võitis EMil võimsalt B-finaali

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti paarisaeruline neljapaat Racice EMil koosseisus Kaspar Taimsoo, Sten-Erik Anderson, Allar Raja ja Kaur Kuslap.
Eesti paarisaeruline neljapaat Racice EMil koosseisus Kaspar Taimsoo, Sten-Erik Anderson, Allar Raja ja Kaur Kuslap. Foto: Fred Killing

Eesti paarisaeruline neljapaat koosseisus Kaur Kuslap, Allar Raja, Sten-Erik Anderson ja Kaspar Taimsoo saavutasid Racices toimunud sõudmise EMil 7. koha.

Napilt A-finaalist välja jäänud eestlased näitasid B-finaalis võimu ning juhtisid alates esimesest vaheajapunktist kuni lõpuni. Eestlastele järgnesid olümpiavõitja Saksamaa ning samuti Rio olümpial A-finaalis sõudnud Ukraina.

B-finaali tulemused: 1. Eesti 5.50,49, 2. Saksamaa 5.52,96, 3. Ukraina 5.55,11, 4. Venemaa 5.56,92, 5. Tšehhi 6.04,07, 6. Rumeenia 6.07,75.

Eestlased läksid seekordsele sõudmise EMile kahe- ja neljapaadiga, kuid lõpuks tuli pühapäevastes kohasõitudes veele ainult neljapaat.

Juba laupäevaseks neljapaadi vahesõiduks tehti koosseisus vangerdus, kui Geir Suursilla asemel istus neljapaati Raja, kes alustas EMi kahepaadil koos Tõnu Endreksoniga.

Endreksoni ja Suursilla haigestumine viis olukorrani, kus kahepaadil loobuti edasisest võistlemisest ning Raja istus neljapaati.

Seega lõppes eestlaste jaoks sõudmise EM 7. kohaga neljapaatide konkurentsis. Kahepaat B-finaalis enam veele ei tulnud.

Sõudmishooaeg jätkub nüüd 15.-18. juunini Poznanis toimuva MK-etapiga. Esialgu on eestlastel olnud plaaniks osaleda seal kaheksapaadiga. Samas võib hooaja senine käik viia selleni, et tuleb otsida ikkagi töötavaid lahendusi kahe- ja neljapaatidel.

Hooaja viimane MK-etapp sõidetakse 7.-9. juulini Luzernis ja seal tahetakse juba startida koosseisudega, millega minna püüdma kõrgeid kohti 24. septembrist kuni 1. oktoobrini Flordias toimuval MMil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles