PSG tuli dramaatilise omavärava toel karikavõitjaks ning tegi ajalugu

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PSG jalgpallimeeskond tähistamas Prantsusmaa karikavõitu.
PSG jalgpallimeeskond tähistamas Prantsusmaa karikavõitu. Foto: THOMAS SAMSON/AFP/SCANPIX

Prantsusmaa jalgpalli karikavõitjaks (Coupe de France) tuli kolmandat aastat järjest Pariisi Saint-Germain (PSG), kes võitis normaalaja esimese üleminuti Issa Cissokho omaväravast Angers'i meeskonna.

PSG domineeris kohtumist, kuid esimest korda pärast 1957. aastat karikafinaalis mänginud Angers püsis mängus, ehkki Angel di Maria löök tabas avapoolajal posti. Kokkuvõttes on dramaatiline karikavõit PSG jaoks väike leevendus raskele hooajale, sest Prantsusmaa kõrgliigas jäädi teiseks, kui kaotati AS Monacole kaheksa punktiga ning Meistrite liigas langeti konkurentsist juba 16 parema hulgas. Samas krooniti PSG ka aprillis tänavu Prantsusmaa liigakarikavõitjaks, kui kõnealuses finaalis saadi koguni 4:1 jagu Monacost.

Nüüd on PSG Prantsusmaa karikafinaalis triumfeerinud 11 korral, milleni pole varem ükski teine meeskond küündinud. Kõige lähemal nimetatud tähisele on aga Marseille' klubi, kes on ajaloo jooksul tulnud karikavõitjaks kümnel korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles