Vägev: enne viimast etappi neljandal kohal olnud Dumoulin võttis võimsa eraldistardiga Giro üldvõidu

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tom Dumoulin
Tom Dumoulin Foto: ANTONIO CALANNI/AP

Itaalia velotuuri võitis enne viimast etappi üldarvestuses neljandal kohal olnud Tom Dumoulin (Team Sunweb). 29,3 km pikkusel eraldistardiga etapil saavutas Dumoulin Jos Van Emdeni (Team LottoNl-Jumbo) järel teise koha, kuid edestas piisava vahega enda lähikonkurente, teenides karjääri esimese suurtuuri võidu. Ühtlasi on 26-aastane Dumoulin esimene hollandlane, kes on võitnud Itaalia velotuuri.

Enne 100. Giro d’Italia viimast etappi olid üldarvestuse neli paremat – Nairo Quintana (Movistar), Vincenzo Nibali (Bahrain–Merida), Thibaut Pinot (FDJ) ja Dumoulin – 53 sekundi sees. Hoolimata sellest, et Dumoulin oli liider Quintanast just 53 sekundi kaugusel, peeti ikkagi teda velotuuri suurfavoriidiks.

Nii läkski. Dumoulin läbis 29,3 km ajaga 33.23 ning edestas Quintanat üldarvestuses lõpuks 31 sekundiga. Nibali suutis enda kolmandat kohta hoida, kaotades võitjale lõpuks 40 sekundiga. Pinot sai neljanda koha (+1.17), Rein Taaramäe meeskonnakaaslane Ilnur Zakarin oli viies (1.58).

«See on täitsa hull. Võimatu on seda sõnadega kirjeldada. Olin päeva alguses nii närvis, kuigi pidin jääma rahulikuks. Aga tegin selle ära. Suhtlesin võistluse ajal oma tiimiga ning mulle öeldi lihtsalt, et ära võta kurvides riske. Kui lõpuks finišijoone ületasin, öeldi mulle, et olen võitnud,» ütles Dumoulin Eurospordile.

Giro kümme paremat:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles