Ebaõnnestumistest välja murdnud Šadeiko tõusulainel

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grit Šadeiko
Grit Šadeiko Foto: EKJL

Neli aastat pidi mitmevõistleja Grit Šadeiko ootama, treenima ja lootma, et suudab kordki saavutada Eesti rekordiga samaväärse tulemuse. Nädalavahetusel sai ta sellega lõpuks hakkama, 6280 punkti ja MM-normi täitmine pakkusid viimaks rahuldust.

Paljud kergejõustikusõbrad kippusid 27-aastast Šadeikot pärast eelmist hooaega maha kandma. Tõsi, sportlasel endalgi nappis enesekindlust.

«Tahaksin lihtsalt kasvõi üks kord ühe korraliku mitmevõistluse kokku panna. Üks kord,» pihtis Šadeiko pärast juulis ebaõnnestunud Amsterdami EMi, kui ei saanud tulemust kirja kaugushüppes. Kuu aega hiljem oli ta Rio olümpiastaadionil 100 m tõkkejooksu stardis, kuid lõpetas võistluse reievigastuse tõttu juba esimesel tõkkel.

Pisarais Šadeiko kinnitas toona ajakirjanikele, et kindlasti ei jää see hooaeg viimaseks. «Naelikuid varna riputada ma ei kavatse, sest enda jaoks on veel üht-teist tõestada!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles