Kalju ja Infonet kurvastasid teineteist viigiga

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Infonet - Nõmme Kalju
Infonet - Nõmme Kalju Foto: Sander Ilvest

Kaotusseisus ja kümnekesi, aga Nõmme Kalju ei murdunud. Infoneti vastu saavutati võõrsil 0:2 kaotusseisust 2:2 viik, ent lõpuks lahkusid mõlemad meeskonnad platsilt tusaste nägudega.

Emotsionaalselt mõjus eduseisu käest andmine ja järjekordne punktide loovutamine eriti valusalt Infonetile. Avapoolaeg kuulus kindlalt kodumeeskonnale, Pavel Dõmovi kaval karistuslöök viis nad juba 10. minutil juhtima ja kui Kirill Nesterov 66. minutil eduseisu kahekordistas, näis, et võitja on selge.

Kalju arvas teisiti – vaid viis minutit hiljem saatis Karl Mööl läbi trahvikasti lennanud tsenderduse kuulina Infoneti värava nurka. Korraks tundus veel, et saatus soosib ikkagi Infonetti, kui Artur Valikajev sai teise kollase kaardi ja jättis Kalju veerand tundi enne lõppu kümnekesi. Ent tiksus eelviimane minut, kui Ofosu Appiah jäi hätta vahetusest sekkunud Tarmo Neemeloga ja tõmbas vanameistri karistusalas kunstmurule kõhuli.

Kohtunik Roomer Tarajev ei kõhelnud – penalti. Artjom Dmitrijev kõmmutas palli keskele lati alla ja Infonetil oli taas võit näppude vahelt libisenud. Otsekui peoga pühitud oli ka kaks päeva varem karikavõidust saadud hea emotsioon. Juba alates mullu augustist (!) 24 järjestikuses liigamängus kuival olev Vladimir Voskoboinikov, kes lasi viimastel minutitel käest suurepärase võimaluse viielt meetrilt pall peaga võrku saata, lahkus väljakult noruspäi ja rehmas intervjuusoovi peale vaid käega. Tema ründepartner Albert Prosa valas samal ajal kogunenud pinged kohtunike kraesse.

«Kaotasime kaks punkti. Ise oleme tulemuses süüdi,» nentis üks väheseid rahulikuks jäänud mehi, vasakkaitsja Dmitri Kruglov. Ent morn oli temagi. «Teadsime, et Kalju tegutseb sirgjooneliselt, kasutab pikki sööte. Aga kahjuks ei suutnud me eriti teisel poolajal palli maas hoida ja oma mängu mängida,» võttis ta kohtumise kokku.

Ka Mööl ei osanud viigi üle eriti rõõmustada. «Võib ju öelda, et võitsime punkti, aga isiklikult jäi tunne sisse, et tahtnuks isegi kümnekesi võita. Infonetil ei olnud liiga palju võimalusi, nad lihtsalt kasutasid need hästi ära. Sellises mängus tuleb väga palju võidelda ja üks-üks duelle võita. Kõik mängijad peavad seda tegema,» nentis Mööl, kellel jäi napilt puudu hooaja ühe ilusama värava löömisest – karistusala servast teele saadetud pall tabas siiski posti ja põiklati ristumiskohta.

Erinevalt Infonetist sai Kalju terve nädala trenni teha ja puhata, kuid mängu alustati ikkagi loiult ja elavneti alles pärast plindrisse sattumist. Sama häda on Nõmme meeskonda tänavu saatnud varemgi. «Selg lükati vastu seina, pidime midagi ette võtma. See on meile kuidagi tüüpiline – kui seis on 0:0, siis kõik hiilivad ja otsivad, mäng tundub uimane,» nõustus Mööl. «Kaotusseisus tuleb aga võtta riske, õnneks seekord tasusid need riskid ära.»

Tabeli tipust jääb Kalju nüüd 8 ja Infonet koguni 17 punkti kaugusele. Eriti keeruline on Infoneti seis, kes kohtub juba reedel Levadiaga ehk peab ühe nädala sees kolm rasket kohtumist. «Jah, selline graafik on raske. Aga teadsime, et mai tuleb keeruline – seitse mängu ühe kuu jooksul,» nentis Kruglov.

Juuni lõpus ootavad mõlemat euromängud, Infonet alustab Meistrite liiga esimeses kvalifikatsiooniringis teekonda 27. või 28. juunil ja Kalju päev hiljem. Kõigi eurosarjades osalevate Eesti klubide vastased selguvad 19. juunil toimuval loosimisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles