POSTIMEES PARIISIS Hispaania tennisespets selgitab, miks on Muguruza haavatav

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Garbiñe Muguruza
Garbiñe Muguruza Foto: Han Yan/imago/Xinhua

​Eesti esireket Anett Kontaveit läheb homme Pariisis peaväljakul Philippe Chatrier’l vastamisi tiitlikaitsja Garbiñe Muguruzaga. Hispaania tenniseajakirjanik, Muguruzaga aastaid tenniseturniiridele kaasa sõitnud Marta Mateo sõnul pole selle matši võitjat võimalik ennustada.

Liivaväljakutel on Muguruza tänavu olnud pigem haavatav: Stuttgardis lõpetas tema teekonna teises ringis just Kontaveit, Madridi turniiri avaringis Timea Bacsinszky. Vaid hiljuti Roomas jõudis Muguruza poolfinaali, kuid andis seal kaelavigastuse tõttu Elina Svitolinale loobumisvõidu. Mateo sõnul hispaanlannat praegu vigastus ei sega.

«Ta on terve. Need vigastused, mis teda praegu segavad, on pigem vanade probleemide järelnähud: kui ta õiges asendis ei maga, võib see teda häirima hakata. Ta on vahel õrnake,» selgitas ta 23-aastase tennisisti muresid.

Marta Mateo
Marta Mateo Foto: Erakogu

«Muguruza on selline mängija, kes oskab suurtel turniiridel mängida. Ometi tundub ta Kontaveiti pelgavat, ta oli pärast esimest ringi Kontaveidist rääkides väga viisakas ja tagasihoidlik, millisena ta end tihti ei näita. Tavaliselt on Muguruza enesekindel ja üldiselt ka väga suhtlemisaldis.»

2014. aastal üllatas Muguruza tennisemaailma Prantsusmaa lahtiste teises ringis toonase esireketi Serena Williamsi alistamisega. Mateo meenutab, et treener Alejo Mancisidor võttis Muguruzalt tulemuste parandamiseks ära telefoni.

«Ta ei tohtinud lugeda uudiseid, käia Twitteris, Facebookis. Ei midagi. Ta pidi olema sajaprotsendiliselt keskendunud ning oma mullis. Treener ütles veel talle, et kui järgmise matši võidad, saad telefoni tagasi. Lõpuks jõudis ta veerandfinaali!»

Ometi lõpetas Muguruza 2016. aastal Mancisidoriga koostöö ning treenib nüüd prantslase Sam Sumyki käe all. «Me ei saa tema esimese treeneri panust alahinnata, sest ta praktiliselt kasvatas ta üles. Ühel hetkel sai Garbiñe aru, et on treenerist üle kasvanud, ega kuulanud teda enam. Sam on viinud ta mugavustsoonist välja, mis mõjub temperamentse isiku puhul hästi.»

Siiski lisab Mateo, et Muguruza tegemisi pole võimalik ennustada. «Ta võib vahel kaotada lihtsalt seepärast, et tal on halb päev. See on tallegi üpris tüütu, et niivõrd kõrgel tasemel ei suuda ta olla stabiilne. Samas on ta suutnud oma kohta esiviisikus hoida. Vahel läheb hästi!»

Muguruza-Kontaveidi matš on homme peaväljaku teine kohtumine ja algab orienteerivalt 13.30. Otseülekande teevad Postimees ja Kanal 12.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles