Finaalivastase aus ülestunnistus: LeBroni pole võimalik peatada!

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui hästi saab Kevin Durant (vasakul) NBA finaalseerias hakkama LeBron Jamesi pidurdamisega?
Kui hästi saab Kevin Durant (vasakul) NBA finaalseerias hakkama LeBron Jamesi pidurdamisega? Foto: Ben Margot/AP/Scanpix

Eesti aja järgi neljapäeva öösel vastu reedet saab alguse korvpalliliiga NBA finaalseeria, kus kohtuvad juba kolmandat hooaega järjest Cleveland Cavaliers ja Golden State Warriors. Aasta tagasi oli Warriors 3:1 ees, ent Cavaliersist sai esimene meeskond NBA ajaloos, kes suutnud end sellisest kaotusseisust välja vedada ja võita. Peasüüdlaseks oli selles nende superstaar LeBron James.

James oli mullu finaalides pidurdamatus hoos – ta viskas seitsme mängu peale keskmiselt 29,7 punkti, võttis 11,3 lauapalli, andis 8,9 resultatiivset ja lõikas vahelt 2,6 söötu ning pani 2,3 blokki. Kõigis nendes näitajates oli ta finaalseeria parim mängija, kirjutab Yahoo. Tänavu on ta hooaja peale veetnud mängu peale väljakul 37,8 minutit ehk rohkem kõigist konkurentidest.

«LeBroni pole võimalik peatada,» tõdes Warriorsi abitreener Mike Brown, kes täidab seljaoperatsioonist taastuva Steve Kerri kohuseid, et Cavaliersi liider on pidurdamatu. «Ta viskab ise punkte. Ta toob teistele meestele punkte neile palli andes. Me peame talle selle võimalikult raskeks tegema. Talle ei tohi lubada lihtsat mängu.»

Jamesi soolole piduri panemiseks on Warriorsil tänavu üks relv rohkem kui mullu. Clevelandi liidri katmine jääb möödunud suvel Oklahoma City Thunderist üle tulnud Kevin Duranti personaalküsimuseks. Duranti motivatsioon ülesandega hästi hakkama saada on kõrge: kahekordsel olümpiavõitjal pole oma kümne profihooaja jooksul veel kordagi õnnestunud NBA meistrisõrmust sõrme saada.

«LeBron viskab oma punktid kindlasti ära ja samamoodi ka Kyrie (Irving). Tuleb lihtsalt need neile võimalikult keeruliseks teha ja sellest end mitte heidutada lasta,» rääkis Durant eesseisvast katsumusest. «Nad on tugev meeskond, kes mängib praegu hästi. Nende võistkonnasisene keemia on aastaga ainult paranenud. Meil tuleb trennides endast kõik anda ja, kui mängupäev kätte jõuab, lihtsalt väljakule minna ja mängima hakata.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles