MM-valiksarja suure võiduga alustanud Eesti alistas avapäeval Soome

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti naiste võrkpallikoondis.
Eesti naiste võrkpallikoondis. Foto: volley.ee

Eesti naiste võrkpallikoondis startis võidukalt Portugalis Viana do Castelos toimuval MM-valiksarja teise ringi turniiril, kus avapäeval oldi 3:1 (25:17, 17:25, 25:23, 25:20) üle Soomest. 

Avageimis näitas Eesti naiskond suurepärast rünnakut, lüües punktiks 27 tõstest 16 ehk 59 protsenti. Lisaks löödi viis ässpallingut. Teises geimis oli Eesti rünnakuprotsent geimide lõikes madalaim (31 protsenti) ja Soomel kõrgeim (44 protsenti). Ka Eesti vastuvõtt oli teist geimi järjest alla neljakümne protsendi, vahendab Volley.

Kolmandas ja neljandas paranes see märgatavalt, küündides vastavalt 62 ja 56 protsendi. Neljandas geimis sai Eesti võimsalt tööle ka bloki, millega teenis kuus punkti. Kogu mängu sulustamissaldo oli 11. Rünnakuprotsendilt oli Eesti lõpuks parem 42:32, vastuvõtul olid soomlannad kindlamad 56-48. Seejuures ei löönud rahvusnaiskond rööpast ka põhjanaabrite 14 ässpallingut, millele ise suudeti vastata üheksaga.

Kolmandas geimis olid keskosani juhtohjad Eesti käes, ent siis haaras Soome korraks juba viiepunktilise eduseisu. Otsustavatel punktidel kallutas Eesti olukorra siiski enda kasuks ja see võideti minimaalse vahega.

Neljanda geimi esimeses pooles olid kord eestlannad, siis jälle soomlannad punktiga peal, ent keskosas läks Eesti jäädavalt eest. Lõpus tekkis küll veidi närvikõdi, kui põhjanaabrid 16:23 kaotusseisu 20:23 peale tulid, ent järgneva kahe pallivahetusega kindlustasid eestlannad endale mänguvõidu. 

Nurgaründaja Nette Peit tõi mängu parimana 17 punkti. Ühtlaselt toetasid teda ka teised koondise liidrid. Kristiine Miileni arvele jäi 15, Kertu Laagile 14 ja Eliisa Peidile 11 punkti. Liis Kullerkann panustas võitu üheksa punkti, Julija Mõnnakmäe neli ja Kadi Kullerkann ühe.

Täna jätkab rahvusnaiskond valiksarja F-alagrupi suurfavoriit Saksamaa vastu, kes oli kolme geimiga parem Sloveeniast. Kohtumine algab Eesti aja järgi kell 22.30. Alagrupi kolmandas matšis alistas Portugal 3:2 Prantsusmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles