Raeküla koolis meeldis lastele kooliprojekt väga

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Projekt «Jalgpall kooli!» Raekülas.
Projekt «Jalgpall kooli!» Raekülas. Foto: EJL

Pärnu Raeküla koolis ütlesid lapsed pärast «Jalgpall kooli!» trenni õpetajatele, et kooliprojekti treenerite poolt korraldatud kehalise kasvatuse tund oli väga lahe.

«Tõesti oli väga tore,» tunnistas õpetaja Age Peda. «Nii lapsed kui õpetajad olid vaimustuses. Neile meeldis aktiivne tegevus, kus kõik olid haaratud ja tegutsesid lustiga ning puhkepausi ei olnud. Treenerid olid mõnusad ja suhtlesid lastega vabalt. Kõik läks väga hästi peale, igal lapsel oli oma pall ning trenn oli lühike ja lööv.»

Kokku osales treeningul 180 õpilast 1.-3. klassini. Peda hinnangul olid harjutused jõukohased, kuigi hakkama saadi nii ja naa. Koolis on jalgpall õppeprogrammis juba kuus aastat ja kolm tundi nädalas, lisanduvad kehalise kasvatuse tunnid. Grupid on täis ja sinna saamiseks on isegi konkurss. Paraku oleks juba ruumi juurde vaja.

«Jalgpalliklassides osaleb ka päris palju tüdrukuid,» rääkis õpetaja. «Trennis käijad olid teistest ka osavamad, sest nad on rohkem harjutanud. Ja kõrvale küll keegi ei jäänud. Jalgpall sai vähemalt hetkeks populaarsemaks, sest emotsioon oli vägev. Aga kas nad ka jäävad selle juurde, näitab aeg.»

Raeküla koolis tingimuste üle kurta ei saa, sest kooli kõrval on kohe korralik staadion, kus paraku teisi alasid harrastada ei saa. Spordisaal on keskmiste mõõtudega, mida kasutatakse talvisel ajal tundide ja treeningute jaoks. Kuna jalgpalliväljakul on looduslik muru, siis seal talvel mängida ei saa.

2014. aastal Eesti Jalgpalli Liidu poolt käivitatud suurprojekti «Jalgpall kooli!» toetavad Rimi Eesti ja Nike.

Lisainfot kooliprojekti kohta leiab: www.jalgpallkooli.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles