Endine rattaäss Tombak tahab teha Eesti profimeeskonna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janek Tombak .
Janek Tombak . Foto: Raigo Pajula.

Endisel profiratturil Janek Tombakul on auahne plaan täita Eesti rattaspordis sel aastal tühjaks jäänud koht ning viia Euroopa teedele Eesti profimeeskond. Praegu rattaäris leiba teeniv Tombak rõhutas aga, et tegemist on pelgalt ideega, kuid mõne sponsoriga on kokkulepe saavutatud.


«Kindlasti hakkab kostma jutte, et kellele seda vaja on jne,» kirjutab Tombak oma blogis, tahtmata eile sel teemal pikemalt rääkida. «Aga tegelikult ikka on vaja küll, et noored ratturid saaksid ennast näidata ja minna sujuvalt edasi tugevamatesse klubidesse. Kalender tuleb väga korralik ja meie meestele kontimööda. Kahjuks pole kõik sellised mägederonijad nagu Rein Taaramäe. Praegu on natukene vara hõisata, aga nüüd on see välja öeldud ja tuleb oma sõnade eest ka vastust anda.»

Tombaku sõnul on kavas 3. divisjoni tiim registreerida Eestis ning palgata kolme kohaliku sportlase kõrvale belglasi ja prantslasi. Loodav meeskond on tihedalt seotud Belgiaga ja sealsete ettevõtetega.

Eestis profimeeskonna registreerimine on Kesk-Euroopa meeskondade esindajatele kasulik, sest siinne alaliit ei küsi selle eest eraldi tasu. Sama nippi kasutas 2008. aastal belglaste Jartazi, kes enda ridadesse Tombaku kõrvale ka Kalle Kriidi palkas.

Mullu pärast seitset aastat tegevuse lõpetanud Eesti profimeeskonna Kalev Chocolate Tea­mi endine mänedžer Jüri Savitski tervitas Tombaku kavatsust, kuid nägi ka teatud ohumärke. «Projekt peaks olema Eesti rattaspordile võimalikult kasulik. Mulle tundub, et jäme ots jääb belglaste kätte ja Eesti ratturid võetakse tiimi vaid kohatäiteks,» ütles Savitski.

Reeglite kohaselt peab 3. divisjoni meeskonnas olema minimaalselt kuus ratturit ja rahvuste võrdluses peavad asukohariigi sportlased olema enamuses ehk klubi on kohustatud värbama vähemalt kaks Eesti ratturit. Loomulikult võib Eesti alaliit seada lisatingimusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles