Hiina Taipei ja Tuneesia: kes on Eesti salapärased vastased Maailmaliigas?

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina Taipei võrkpallikoondis eelmisel suvel, kui Maailmaliigas saadi jagu Kasahstanist.
Hiina Taipei võrkpallikoondis eelmisel suvel, kui Maailmaliigas saadi jagu Kasahstanist. Foto: www.fivb.com

Hiljuti MM-valiksarja turniiri edukalt läbinud Eesti vollekoondis peab sel nädalavahetusel esimesed kohtumised Maailmaliigas. Koht sinna võideldi kätte eelmise suve Euroopa liiga võiduga. Vastasteks on eksootilised Hiina Taipei, Tuneesia ja tuttav Montenegro. Montenegrost sai Eesti äsja 3:0 jagu MMi kvalifikatsioonimängus, Hiina Taipei ega Tuneesiaga pole meie vollemehed varem kohtunud.

Esimese, Montenegros peetava turniiri eel aitas eksootilisi vastaseid tutvustada koondise statistik Alar Rikberg. Eile õhtul oli ta treeneritega läbi vaadanud vaid esimese vastase ehk Hiina Taipei.

Maailmaliigas osales see koondis eelmisel suvel esmakordselt ja saadi 28. koht. Samas jõuti kolmandas tugevusgrupis finaalturniirile ehk nelja sekka, kus pronksimäng kaotati Kreekale.

Rikbergi sõnul on tegu väga tehnilise ja kiiret võrkpalli harrastava meeskonnaga. Pikkust neil palju pole, pikim mees küündib kahe meetri lähistele. «Lisaks pole me harjunud sellega, et nende mäng sisaldab väga palju erinevaid rünnakukombinatsioone. See on Aasia stiil ja me pole selliste vastastega kogemusi. Tehakse petteliigutusi, ründajad jooksevad ebaloogilistesse kohtadesse,» kirjeldab statistik esimest vastast.

Hästi saavad Taipei mängijad hakkama planeeriva servi vastuvõtuga, mistõttu lähevad eestlased neid tugeva hüppeltserviga survestama. «Selline plaan meil on jah. Sest kui neil serv käes on, mängitakse väga kiirelt ja raske on blokis kuhugi jõuda,» kinnitas Rikberg.

Rikberg ütleb, et taipeilaste lühikesest kasvust ei maksa end uinutada lasta, sest neil on väga hea hüppevõime. «Need kõige lühemad on libero, sidemängija ja mõned veel, kes enamjaolt pingil istuvad. Ründemängijad on täiesti arvestataval tasemel,» sõnas Rikberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles