Zahovaiko Meistrite liiga finaalist: kui oleksin Zidane, jätaksin Bale'i pingile

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gareth Bale pole pärast aprillikuises El Clasicos saadud säärevigastust väljakul käinud.
Gareth Bale pole pärast aprillikuises El Clasicos saadud säärevigastust väljakul käinud. Foto: SUSANA VERA/REUTERS/Scanpix

Homme mängitakse Cardiffis jalgpalli Euroopa Meistrite liiga finaal, kus lähevad vastamisi 11-kordne tiitlivõitja Madridi Real ning kahel korral tšempioniks kroonitud Juventus. Postimees uuris tuntud Eesti jalgpalliinimestelt, mida nemad eelseisvast finaalist arvavad.

Kes võidab ja miks?

Marek Lemsalu: «Itaalia jalgpalli fännina tuleb öelda Itaalia meeskond. Aga siin taga on ka statistika. Juventusel on kõige parem kaitse ja Realil eeldatavasti kõige parem rünne. Kas vanad ja väravavahiga hästi kokkumänginud kaitsjad suudavad tippründajad elimineerida? See on väga huvitav ja vana kaitsemehena panustan kaitse võidule. Zidane’i fännina pole mul kahju, kui ta teist korda järjest suudab Meistrite liiga võita. Kui ta seda suudab, siis olgu minupärast nii.»

Vjatšeslav Zahovaiko: «Hoian pöialt Juventusele ja seda Buffoni pärast. Ta on sel hooajal näidanud ikka väga imelist mängu.»

Kas finaali jõudsid teile meelepärased meeskonnad?

Marek Lemsalu: «Kindlasti. Mõlemad meeskonnad on hooaega mänginud väga stiilselt. See oli loogiline jätk, et eurosarjas nii kaugele jõuti. Samas pole kumbki meeskond midagi tasuta saanud, taseme poolest on nad kindlasti õiges kohas. Finaalis on Itaalia viimase aja parim meeskond ning Madridi Real... mis siin rääkida.»

Vjatšeslav Zahovaiko: «Mõlemad on üksteist ja finaalikohta väärt. Mul on hea meel, et Juventus sinna jõudis ning Madridi Real on neile vääriline vastane.»

Millist mängu oodata? Kas näeme ka lisaaega?

Marek Lemsalu: «Mitte Juventuse ründevõimekust maha teha, aga ma arvan, et siit tuleb taktikaline mäng, kus Juventus väga avatuna ei mängi. Itaalia jalgpall on tegelikult arenenud, ka koondise näol. Juventusel on ründevõimekust piisavalt ning kui Real hakkab liigselt suruma ning jätab tagant vabaks, on nad haavatavad.

Kui tippmeeskonnad mängivad, siis tagant väga avada ei tohigi. Pakun, et pigem mängitakse küüniliselt. Vähemalt nii kaua, kuni mänguseis seda enam ei võimalda.

Usun ja loodan, et võitja selgub normaalajal. Kui 15 minutit enne lõppu on seis viigis, siis tõenäoliselt võetakse käik küll välja.»

Vjatšeslav Zahovaiko: «Tõenäoliselt mängib Juventus kaitsvalt ja üritab nõelata kiirrünnakutega. Alguses lahtist mängu kindlasti ei tule – kaalul on liiga palju. Esimene poolaeg on kinnine, kus kõik sõltub skoorist. Kui üks võistkondadest on sunnitud mängu avama, siis muutub ka mäng lahtisemaks.

Õhtu võiks pikemaks minna ja võiks tulla lisaaeg – see annab rohkem emotsiooni. Samas oskavad mõlemad väga efektiivselt rünnata. Reali poolt on Cristiano Ronaldo on äärmiselt heas hoos, Juventuse poolt aga Gonzalo Higuain ja Paulo Dybala. Neil on praegu selline motivatsioon ning nad annavad endast kõik. Mõlemal meeskonnal on liidrid olemas, aga Juventus on pigem meeskondlikum võistkond.»

Kas Zidane peaks Bale’i mängu panema, kuigi mees pole alates 23. aprillist mänginud?

Marek Lemsalu: «Ta paneb väljakule mehe, kes on parimas vormis. Staare pole mõtet üheks mänguks hoida ja siis loota, et ta hakkab kuldmune munema. Kui ta paneb Bale’i alguses mängu, peab ta ikka väga kindel olema, et ta veab 90 minutit välja. Treener peab mõtlema eelkõige meeskonnale ning usun, et Zidane teeb õige otsuse. Vanade teenete eest kedagi mängu ei panda.»

Vjatšeslav Zahovaiko: «See on väga hea mõttekoht. Tuleb meeles pidada, et Real on ilma Bale’ita näidanud väga head ja resultatiivset jalgpalli. Nüüd on ees aga üks karjääri tähtsamaid hetki – kas sa solgutad algkoosseisu või jätkad oma rada? Kui mina oleksin Zidane, siis jätkaksin vana koosseisuga. Aga ma pole tema.»

Realile on see kolmas finaal viimase nelja aasta jooksul, Juventus oli viimati finaalis kaks aastat tagasi, enne seda aga alles 2003. aastal. Kas suurem finaalide kogemus annab eelise Madridi klubile?

Marek Lemsalu: «Ma arvan, et mitte. Vaatame Juventuse kogemust kaitseliinis – seda on piisavalt. Kogemusega küll Real Juventust mitte mingi nurga alt ei üllata. Statistiliselt on jah tore vaadata ning mõelda, et kogemus võib Reali aidata, aga see on selline mäng, kus Juventus küll kogemuse poolest alla ei jää.»

Vjatšeslav Zahovaiko: «Ma ei usu, Juventus on väga kogenud ning neil on mitmeid mängijaid, kes on oma jalgpallikarjääri lõppfaasis. Nad teadvustavad, et see on nende viimane võimalus võita midagi ilusat.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles