BMX-jalgrattakrossil King of Tallinn tõotab puhkeda tuline esikohaheitlus

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BMX-kross.
BMX-kross. Foto: Erakogu

Nädalavahetusel elamusspordikeskuses Spot of Tallinn peetaval BMX-jalgrattakrossivõistlusel King of Tallinn stardivad soosikutena Läti ratturid.

Nädalavahetusel elamusspordikeskuses Spot of Tallinn peetaval BMX-jalgrattakrossivõistlusel King of Tallinn stardivad soosikutena Läti ratturid.

Esikohta ja nimetust «Tallinna kuningas» jahivad pühapäevases eliitklassisõidus maailmameistrivõistluste kogemustega Kristaps Vekša ja Euroopa karikasarja etapil paremate hulka jõudnud Helvis Babris. Esikohakonkurentsi võib tõusta ka leedulane Gabrielius Pabijanskas, kes on osalenud maailmakarikasarja etappidel.

«Minu kaasmaalased on suursoosikud, sest oleme aastaid olnud maailma tipus. Ka leedulane on tugev sõidumees, kes võib esikohta püüda,» ütles Eesti BMX-krossirattureid juhendav lätlane Klavs Lisovskis.

Ühtlasi selguvad pühapäeval Harjumaal Rae vallas Peetri alevikus asuvas elamusspordikeskuses Balti mere karikavõistluste esimese etapi võitjad. Peale Läti ja Leedu ratturite osalevad eliitklassis ka Rootsi ja Venemaa sportlased ning ainsa eestlasena Siim Lepik.

«Siim on BMX-krossiga tegelenud neli-viis aastat, tal tuleb veel paljud õppida ja kogemusi omandada. Meie poisid näevad homme ja ülehomme, kuidas tipud sõidavad ja mida tuleb rahvusvahelisele tasemele jõudmiseks selgeks õppida,» lausus Lisovskis, kes ise on neljakordne Euroopa meister.

Laupäeval konkureerivad BMX-krossiratturid Peetri mängudel, mille parim pälvib tiitli «Peetri prints». Samuti selguvad Eesti noortemeistrivõistluste medaliomanikud. Kokku stardib kahel päeval ligi kakssada BMX-sõitjat. Võistlusklasse on seitseteist, kõige nooremad osalejad on kuueaastased poisid ja tüdrukud.

«Võrreldes eelmise aastaga on rada muudetud tehnilisemaks ja selle kiire läbimine nõuab ratturitelt kõigi oskuste mängupanekut. Usun, et tulevad põnevad võidusõidud,» lausus Lisovskis.

Nii laupäeval kui ka pühapäeval algab võistlus kell 14.00.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles