Tanel Leok tegi Pärnus puhta töö

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Leokile ei leidunud Pärnus vastast.
Tanel Leokile ei leidunud Pärnus vastast. Foto: Rauno Kais

Eile sõideti Pärnu lennuvälja motopargis Addinol Eesti motokrossi meistrivõistluste teine etapp, mis oli samas ka Läti tiitlivõistluste kolmandaks osavõistluseks. Edukas päev oli see Tanel Leokile, kes võitis kõik sõidud, kus ta osales.

Kõige kiiremas ehk MX1 klassis võitis mõlemad sõidud kindlalt Tanel Leok (Husqvarna, Sõmerpalu MK), kes näitas kiireimat minekut juba kvalifikatsioonis. Avasõidus oli tema peamiseks konkurendiks lätlane Toms Macuks (KTM), kes juhtis alguses sõitu, kuid pidi hiljem Leoki ja teiseks tõusnud Gert Krestinovi (Honda, Motoextreme) järel kolmanda kohaga leppima. Teises sõidus oli Leoki peamiseks konkurendiks avasõidus teiselt kohalt kukkumise tulemusena katkestanud Priit Rätsep (Honda, PMC Addinol Honda Racing), kellest Leok möödus viiendal ringil. Kolmandaks tuli Macuks, kes heitles Krestinoviga, kuid too suretas sõidu teises pooles tsikli välja ja kaotas väärtuslikke sekundeid. Lõpujoonel eraldas noori mehi ainult 0,3 sekundit.

Kahe sõidu kokkuvõttes kogus Leok maksimaalsed 50 punkti, teiseks tuli Macuks ja kolmandaks Krestinov (mõlemad 40 p). Päeva lõpuks mahtusid veel esikuuikusse Andero Lusbo (Yamaha, Kagu MK, 33 p), venelane Viacheslav Golovkin (KTM, 29 p) ja Erki Kahro (Honda, Estonian Express Racing Team, 27 p).

MX2 klassis läks Leokil veidi kergemini, kui ta pääses kummaski sõidus kiirelt esimeseks ning esikohta kordagi ei loovutanud. Esimeses sõidus järgnesid talle pikalt teisel kohal sõitnud, kuid siis korra kukkunud ning kolmandaks langenud onupoeg Aigar Leok (Yamaha, Sõmerpalu MK) ning lätlane Kristers Drevinskis (KTM). Teises sõidus olid teine ja kolmas taas Aigar Leok ja Drevinskis. Päeva üllataja oli aga eelmisel aastal juunioride 85cc MM-hõbe Meico Vettik (KTM, KTM Racing Estonia), kes debüteeris täiskasvanute seas ning oli seal avasõidus seitsmes ning lõpetas teise sõidu neljandana. Kokkuvõttes kuulus talle viies koht. Esikolmik oli seega Tanel Leok (50 p), Aigar Leok (22 p) ja Drevinskis (40 p), kellele järgnesid Kristjan Rätsep (Honda, PMC Addinol Honda Racing, 34 p), Vettik (32 p) ja lätlane Arnolds Snikers (Yamaha, 30 p).

Noorte 125cc klassis võitis etapi Andreas Hiiemägi (Husqvarna, Kose AMK), kes oli avasõidus teine, kuid võitis kindlalt viimase. Talle järgnesid esimese sõidu võitnud, kuid teises neljanda kohaga leppima pidanud lätlane Rainers Žuks (Husqvarna) ning mõlemad sõidud kolmandana lõpetanud Jörgen-Matthias Talviku (Yamaha, Pärnu MK), kes teises sõidus alistas Žuksi alles sõidu lõpuosas.

Veteranides ei leidunud vastast lätlasele Leons Kozlovskisele (Husqvarna), kes võttis kummastki sõidust kindlad võidud. Päeva lõpuks astus poodiumi teisele astmele tema kaasmaalane Mareks Lavrovs (Yamaha), kes oli avasõidus neljas, kuid viimases teine. Eestlaste au päästis kolmanda koha saanud Reio Engman (Yamaha, Lääne MK), kes lõpetas esimese sõidu kolmandana ja teise viiendana. Kozlovskisele ainsana tempos vastu saanud Heigo Lauren (Yamaha, Yamamoto RC) sai küll esimeses sõidus teise koha, kuid kukkus viimases sõidus teiselt kohalt ning pidi sõidu katkestama.

50stel võttis Pärnust maksimumpunktid Enrico Peilman (KTM, RedMoto Racing), teiseks tuli tänu teisele sõidule avasõidu kolmas, lätlane Jekabs Kubulins (KTM) ning poodiumi madalaimale astmele tõusis Karl Teesalu (KTM, RedMoto Racing). Tema oli küll esimeses sõidus teine, kuid pidi viimases Kubulinsi paremust tunnistama.

85cc ja 65cc klassid ei osalenud Eesti tiitlivõistluste arvestuses, kuna samal ajal toimus EM-etapp, kus võistleb palju meie ja naabrite krossisõitjaid ning seega võisteldi Pärnus ainult kohalikele karikatele. Suurimas klassis võitis Martin Michelis (KTM, RedMoto Racing), kes edestas kummaski sõidus venelast Jegor Skorobogatovi ja lätlast Kristers Sunat (mõlemad KTM). Väiksematel oli aga esikolmik Kennert Nurja (KTM, AYR Racing Team), Robin Randoja (KTM, KTM Racing Estonia) ja Kevin Nõgesmaa (KTM, Viljandi VMK).

Päeva lõpetas traditsiooniline superfinaalsõit «Pärnu Kuningas», kuhu startisid MX1 ja MX2 klasside parimad sõitjad. Ka seal ei leidunud vastast Tanel Leokile, kes võttis kindla võidu ja seda Pärnus juba kuuendat korda. Teisele kohale heitlesid alguses Leokile veidi survet avaldanud Macuks ja Krestinov, kuid viimane tegi väikese vea ning lätlane pääses taas enne eestlast üle lõpujoone.

Täna on Pärnus võistlustules korvid ja quadid eesotsas quadide EMil tegusid tegeva Kevin Saarega ja teiste Team Estonia sõitjatega, kes eelmisel aastal tulid Rahvuste krossil poodiumile. Võistluste avamine on Pärnus kell 11.00 ja esimene start antakse kell 11.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles