Maailma üheksas reket pääses noore konkurendi käest üle noatera

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kei Nishikori oli Prantsusmaa lahtiste kolmandas ringis püstihädas noore lõunakorealase Hyeon Chungiga.
Kei Nishikori oli Prantsusmaa lahtiste kolmandas ringis püstihädas noore lõunakorealase Hyeon Chungiga. Foto: LIONEL BONAVENTURE/AFP/Scanpix

Prantsusmaa lahtistel tennisemeistrivõistlustel oli järjekordset üllatustulemust sepistamas Lõuna-Korea sportlane Hyeon Chung (ATP 67.), kes kolmandas ringis pidi lõpuks siiski viiesetilisest lahingust jaapanlase Kei Nishikori (ATP 9.) vastu kaotajana väljuma. Naistest pääses esimesena veerandfinaali endine maailma esireket Caroline Wozniacki.

Nishikori võitis kaks esimest setti numbritega 7:5, 6:4, kuid kaotas kaks järgmist vastavalt 6:7 (4) ja 0:6. Otsustava vaatuse suutis 27-aastane jaapanlane viimaks kuus aastat noorema konkurendi vastu enda kasuks pöörata, kui võitis selle 6:4 ning pääses pärast kolm tundi ja 51 minutit kestnud maratonmatši neljandasse ringi ehk 16 parema sekka.

Kaheksandikfinaalis läheb karjääri parimana neljandal kohal olnud Nishikori vastamisi 33-aastase hispaanlase Fernando Verdascoga (ATP 37.), kes alistas kolmandas ringis Uruguay sportlase Pablo Cuevase (ATP 23.).

16st kaheksandikfinalistist on praeguseks selgunud 14, kellest ootab endale veel paarilist maailma kolmas reket Stansilas Wawrinka (paarist Richard Gasquet - Gaël Monfils) ning esireket Andy Murray (paarist John Isner - Karen Katšanov).

Naiste individuaalturniiril võitis ukrainlanna Elina Svitolina (WTA 6.) eile vihma tõttu peatatud päeva avamängus 6:4, 7:5 Poola tennisisti Magda Linette (WTA 94.) ning jõudis samuti 16 parema hulka, kus kohtub nüüd Petra Marticiga (WTA 290.). Viimane lülitas seejuures kolmandas ringis üllatuslikult konkurentsist Läti esinumbri Anastasija Sevastova (WTA 19.). Samuti tagas koha neljandas ringis Karolina Pliškova (WTA 3.), kes sai 7:5, 6:1 jagu sakslannast Carina Witthöftist (WTA 73.).

Lisaks selgus naiste konkurentsis esimene veerandfinalist, kelleks on kolmes setis 6:1, 4:6, 6:2 venelanna Svetlana Kuznetsova (WTA 9.) alistanud endine maailma esinumber Caroline Wozniacki (WTA 12.). Vastast kaheksa parema hulgast ootab Poola tennisist endale paarist Jelena Ostapenko - Samantha Stosur.

Prantsusmaa lahtiste nii naiste kui ka meeste poolfinaalidele ja finaalidele on võimalik kaasa elada Postimees.ee ja Kanal 12 vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles