Dovizioso rõõmustas itaallasi, vigastust trotsinud Rossi napilt poodiumilt väljas

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrea Dovizioso võitis MotoGP sarjas elu kolmanda etapi.
Andrea Dovizioso võitis MotoGP sarjas elu kolmanda etapi. Foto: ANTONIO CALANNI/AP/Scanpix

Itaalias Mugello ringrajal peetud MotoGP sarja hooaja kuuenda etapi võitis kodupubliku rõõmuks Andrea Dovizioso Ducatil, saades karjääri kolmanda MM-etapi võidu.

Võistlusnädalavahetuse jooksul toidumürgitusega hädas olnud Dovizioso alustas sõitu esireast ja haaras liidrikoha võistluse teises pooles. Sõidu alguses pidasid esikoha pärast duelli Valentino Rossi Yamahal ja Jorge Lorenzo Ducatil, kuniks esikohale tõusis samuti Yamahal kihutav MM-sarja üldliider Maverick Viñales.

Dovizioso võttis hispaanlaselt liidrikoha 14. ringil ja hoidis seda lõpuni. Viñales kaotas talle lõpuks 1,281 sekundiga, kolmandana tõusis MM-sarjas esmakordselt poodiumile Ducatil sõitev itaallane Danilo Petrucci (+2,334 sek). Kümme päeva tagasi krossitsikliga sõites kukkunud ja rinnavalude käes vaevalenud Rossit jäi poodiumist lahutama 1,3 sekundit.

MM-sarja üldliider on ikka Viñales, kes on võitnud kuuest senisest etapist kolm ja olnud veel korra poodiumil. Teiseks tõusnud Doviziosol on 79 ja kolmandaks langenud Rossil 75 punkti. Järgnevad võrdselt 68 punktiga Honda sõitjad Marc Marquez ja Pedrosa, kes said Mugellos vastavalt kuuenda ja kaheksanda koha. MM-sarja seitsmes etapp peetakse juba nädala pärast Kataloonias Barcelona ringrajal.

Mugello MotoGP etapi esikolmik: Andrea Doviziosot (paremal) õnnitleb teisena lõpetanud Maverick Vinales, taustal kolmanda koha saanud Danilo Petrucci. FOTO: TIZIANA FABI/AFP/SCANPIX
Mugello MotoGP etapi esikolmik: Andrea Doviziosot (paremal) õnnitleb teisena lõpetanud Maverick Vinales, taustal kolmanda koha saanud Danilo Petrucci. FOTO: TIZIANA FABI/AFP/SCANPIX Foto: TIZIANA FABI/AFP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles