Ahun hoiab printsess Sofia regatil avapäeva järel 17. kohta

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johannes Ahun
Johannes Ahun Foto: Jelena Rudi

Täna Hispaanias Palma de Mallorca’l alanud Rahvusvahelise Purjetamisliidu ISAF Maailma Karika kolmas etapp, Trofeo S.A.R. Princesa Sofia regatt sai avastardid tugevas, 10-15 m/s puhunud kirdetuules. Eesti koondist esindavatest sportlastest hoiavad senise kahe sõidu järel kõrgeimat positsiooni Johannes Ahun ja Deniss Karpak.

Purjelaual RS:X tugeva tuule oludes tublilt esinenud Johannes Ahun võttis sõitudes 13. ja 27. koha ning hoiab hetkel 57 sportlase hulgas 17. positsiooni. Henri Kaar (Team Extreme) esimeses võistlussõidus tulemust kirja ei saanud, teise sõidu saagiks oli 49. koht ning kokkuvõttes on Kaar 57. kohal. Tugevaimalt alustas hollandlane Dorian van Rijsselberge.

Täna kirja saadud 6. ja 18. finišikoht annavad Finn klassis purjetavale Deniss Karpakile (Karpak Sailing Team) esimese päeva kokkuvõttes 65 osaleja seas 23. koha. Harles Liiv on asetunud 41. positsioonile tulemustega 19 ja 24. Juhib britt Giles Scott.

Koguni 120 võistlejaga Laser Standard klassis kuulusid Argo Vooremaale (ESS Kalev Jahtklubi) tänastes võistlussõitudes kohad 15 ja 10, mis annavad talle kokku 36. koha. Karl-Martin Rammo aga sai kirja 14. ja 23. koha, paigutudes hetkel 57ndaks. Esikohta hoiab avapäeva järel austraallane Tom Slingsby.

Hästi ei sobinud tänased olud 470 klassi naiskonnale Marjaliisa ja Elise Umbile (Purjespordiselts Maru), kellele esimesest sõidust lõppkohta kirja ei tulnud. Teises sõidus õnnestus 39 paatkonna seas sõita välja 28. tulemus ning kokkuvõttes peavad õed leppima hetkeseisuga 37. kohaga. Liidrikohale asetusid jaapanlannad Ai Kondo ja Wakako Tabata.

49er klass pääses tuuleolude sunnil veele alles õhtu eel. Eesti paatkond Tõnis Haavel-Lenart Kivistik tulid võistlussõitudes kohtadele 29 ja 17 ning on kokkuvõttes 49ndad. 67 paadist koosnevas laevastikus on juhtimas Dylan Fletcher ja Alain Sign Suurbritanniast.

49er, Finn ja Laser Standard klassides purjetatakse kolmapäevani kvalifikatsioonigruppides, kus selgitatakse edasisteks finaalsõitudeks kuld-, hõbe- ja pronkslaevastikesse pääsejad. Väiksema võistlejate arvuga 470 naiste ja RS:X klassides aga sõidetakse avaseeria lõpuni ühes grupis. Laupäeval lõppeb regatt kõigile võistlevatele klassidele medalisõiduga, kuhu pääsevad 10 paremat paatkonda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles