Testid näitavad: võistluskeeldu kandev Johaug on parem kui kunagi varem

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas Therese Johaug saab Norra lippu lehvitada juba olümpial?
Kas Therese Johaug saab Norra lippu lehvitada juba olümpial? Foto: ALESSANDRO GAROFALO/REUTERS

Testid näitavad, et hetkel võistluskeeldu kandev Norra murdmaasuusataja Therese Johaug on parem kui kunagi varem, vahendab Norra rahvusringhääling. Sellest ei pruugi aga kasu olla, sest Rahvusvaheline Suusaliit (FIS) taotleb Johaugile pikemat dopingukaristust. 

Möödunud aasta 16. septembril positiivse dopinguproovi andnud Johaug viibib praegu Lausanne'is, kus eile toimus Rahvusvahelise Spordiarbitraaži (CAS) istung. Kuigi algselt soovis FIS suusatajale 13 kuu pikkust võistluskeeldu, räägitakse nüüd 16-20 kuu pikkusest keelust, mis jätaks Johaugi kindlalt eemale 2018. aasta Pyeongchangi taliolümpiast.

Johaug on siiski jätkanud treenimist ning nii tema kui treener Pål Gunnar Mikkelsplass kinnitasid Norra meediale, et Johaug on parem kui kunagi varem. 

 

Alternativ styrkeøkt:-) #leirvassbu #kjellertrening

A post shared by Therese (@johaugtherese) on

«Mul on olnud head testitulemused. Treeningud on olnud järjepidevad ning olen saanud vaid endale keskenduda. Ma ei saa öelda, et suusatan kiiresti, aga vähemalt on hea, et läbielatu pole muutnud mind halvemaks suusatajaks,» vahendas Johaugi sõnu NRK. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles