Sergio Ramose juhtumi valguses: sulid saavad lõpuks ikka karistada

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergio Ramos (pikali) on just Juan Cuadradole (vasakul) välja meelitanud teise kollase kaardi. Tulevikus tahetakse selliseid olukordi rohkem vältida.
Sergio Ramos (pikali) on just Juan Cuadradole (vasakul) välja meelitanud teise kollase kaardi. Tulevikus tahetakse selliseid olukordi rohkem vältida. Foto: BEN STANSALL/AFP/Scanpix

Ilma põhjuseta maas väänlemine ja vastastele karistuste välja petmine on saamas jalgpallimaailmas juba igapäevaseks. Nii küttis kõvasti kirgi ka laupäevane meistrite liiga finaal, mis jättis lõpuks paljudele fännidele suhu mõru maigu.

Spordikaugemad või siis ka jalgpallikaugemad inimesed peavad vutimehi tihtilugu justkui nõrgukesteks, kes heidavad pikali iga väiksema puute peale või haaravad igaks juhuks demonstratiivselt näost.

Meistrite liiga finaalis kukkus Reali kapten Sergio Ramos valugrimassides siruli, kui Juventuse mängumees Juan Cuadrado teda korraks selja pealt puudutas ja astus vist ka kergelt varba peale.

Kogu intsident lõppes Cuadrado jaoks matši teise kollase kaardi ja seejärel duši alla minekuga.

Karistusalas meelega kukkumist ja sel viisil penaltite püüdmist on kohtunikud hakanud viimasel ajal karmilt karistama. Samamoodi hakatakse rohkem luubi alla võtma ka pettusi teistes väljaku osades. Tulevikus võidakse just eespool nimetatud olukordades hakata kasutama ka videokordusi.

«Selle konkreetse momendi puhul oleks videokordus olnud väga hea variant,» usub Euroopa Jalgpalli Liidu UEFA kohtunike vaatleja ja Eesti Jalgpalli Liidu peakohtunik Uno Tutk.

«Kuna pall läks nagunii välja, oleks saanud rahulikult korduse vaatamiseks aja maha võtta. Praegu juhtub teinekord nii, et mõni võitleb pettuste vastu juba liialt suure hooga ja nii tuleb sisse teistpidi eksimusi,» lisas Tutk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles