Maailma esireket Murray alistas Jaapani esinumbri ja jõudis poolfinaali

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andy Murray.
Andy Murray. Foto: Gonzalo Fuentes/Reuters/Scanpix

Prantsusmaa lahtistel tennisemeistrivõistlustel pääses poolfinaali maailma esireket Andy Murray, kes alistas neljas setis 2:6, 6:1, 7:6 (7:0), 6:1 Jaapani esinumbri Kei Nishikori (ATP 9.).

Murray jäi avasetis kohe 1:3 kaotusseisu ning ehkki britt suutis võita ühe geimi, kuulus avasett kindlalt 6:2 Nishikorile. Ehkki teise seti võitis mullune Prantsusmaa lahtiste finalist Murray kindlalt 6:1, siis kolmas sett kujunes vägagi tasavägiseks, mille suutis siiski lõpuks kiires lõppmängus enda kasuks pöörata 30-aastane Murray, kes võitis kindlalt nii neljanda seti 6:1 kui ka kaks tundi ja 39 minutit kestnud kohtumise.

Matši jooksul lõi Murray kolm ässa Nishikori ühe vastu, tegi kuus topeltviga (Nishikori vaid kaks), 31 äralööki (Nishikori 33) ning 26 lihtviga (Nishikori koguni 45).

Nelja parema seas läheb Murray vastamisi šveitslase Stanislas Wawrinkaga (ATP 3.), kes sai täna 6:3, 6:3, 6:1 jagu horvaat Marin Cilicist (ATP 8.) ning jõudis kolmandat korda järjest Prantsusmaal poolfinaali. Kohtumine kestis vaid tund ja 40 minutit, mille jooksul lõi Wawrinka 25 äralööki (Cilic 23) ning tegi 17 lihtviga (Cilic 32).

Kuna tiitlikaitsja Novak Djokovic (ATP 2.) jäi üllatuslikult 6:7 (5:7), 3:6, 0:6 alla Dominic Thiemile (ATP 7.) ja Rafael Nadal (ATP 4.) sai pärast 6:2 võidetud avasetti teises setis 2:0 eduseisus Pablo Carreno Busta (ATP 21.) üle loobumisvõidu, siis kohtuvad teises poolfinaalis hispaanlane Nadal ja Austria tennisist Thiem.

Meeste poolfinaalpaarid Prantsusmaa lahtistel:

  • Andy Murray (Suurbritannia, ATP 1.) – Stanislas Wawrinka (Šveits, ATP 3.)
  • Rafael Nadal (Hispaania, ATP 4.) – Dominic Thiem (Austria, ATP 6.)

Prantsusmaa lahtiste nii naiste kui ka meeste poolfinaalidele ja finaalidele on võimalik alates neljapäevast kaasa elada nii Postimees.ee kui ka Kanal 12 vahendusel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles