Endine F1 tiimiomanik: Mercedes lahkub vormel-1 sarjast

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eddie Jordan (paremal) koos Mercedese piloodi Valtteri Bottasega.
Eddie Jordan (paremal) koos Mercedese piloodi Valtteri Bottasega. Foto: XPB/XPB Images/Press Association Images/Scanpix

Endine vormel-1 sarja tiimiomanik Eddie Jordan ennustab, et Mercedese meeskond lahkub pärast 2018. aasta hooaega F1 sarjast.

Jordanit tuntakse vormeliringkondades kui selgeltnägijat, sest näiteks ennustas ta aastaid tagasi, et Michael Schumacher teeb suure tagasituleku, mis ka aset leidis.

Kui temalt küsiti, kas praegune MM-sarja liider Sebastian Vettel (Ferrari) liitub järgmiseks hooajaks Mercedesega, vastas 69-aastane Jordan: «Ei. Tal on kõik Ferraris olemas. Lisaks sellele lahkub Mercedes vormel-1 sarjast 2018. aasta hooaja lõpus.»

«Ma usun, et nad lähevad nii sel kui ka järgmisel aastal tiitli peale välja ning siis otsustab Stuttgardis paiknev juhtkond meeskonna maha müüa ning jätkata tööd vaid mootoritarnijana. Mina käituksin samamoodi, sest Mercedes on võitnud kõik võimaliku ning nüüd võib olukord nende jaoks vaid halvemaks minna,» rääkis Jordan. «Kui ka Vettelil on selline kahtlus, siis pole tal mõtet Ferrarist lahkuda,» lisas ta.

Tänavuse hooaja kuue etapi järel juhib konstruktorite arvestuses vormel-1 sarja Ferrari 196 punktiga, kellest jääb Mercedes maha 17 silmaga. Juba sel nädalavahetusel sõidetakse hooaja seitsmes etapp ehk Kanada GP.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles