Video: rekordeid purustanud Cavaliers tõi NBA finaalseeriasse pinge tagasi

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LeBron James tüüris Cleveland Cavaliersi võiduni.
LeBron James tüüris Cleveland Cavaliersi võiduni. Foto: RON SCHWANE/AP/Scanpix

Korvpalliliiga NBA finaalseeria neljandas kohtumises võttis Cleveland Cavaliers lõpuks jalad kõhu alt välja ning teenis koduväljakul 137:116 võidu Golden State Warriorsi üle. Nelja võiduni mängitavat seeriat juhib Golden State mängudega 3:1.

Koduväljakul mänginud Cleveland oli hoos kohe avavilest alates. Avaveerandi võitis Cleveland koguni 49:33 ning poolajaks oli nende eduseis 86:68. Veerandajaga visatud 49 punkti tähistavad NBA finaalseeriate rekordit. Rekordiks on ka poolajaga visatud 86 silma.

Avapoolajal tabasid Clevelandi mängijad 22st kaugviskest koguni 13 ning ka see on järjekordne finaalide tippmark.

Clevelandi liider LeBron James viskas võitjate kasuks 31 punkti, võttis 10 lauapalli ja jagas kaaslastele 11 resultatiivset söötu. Tegemist oli Jamesi üheksanda kolmikduubliga finaalseeriates ning ka see on rekord. Varasemalt hoidis kaheksa kolmikduubliga esikohta Magic Johnson.

Finaalseeriate kõigi aegade korviküttide edetabelis tõusis James nüüd kolmandaks, selles arvestuses möödus ta Michael Jordanist.

Cavaliersi leeris tegi mängu taas nende suur kolmik: kui James viskas 31 silma, siis Kyrie Irving lisas 40 ning Kevin Love 23. Clevelandi klubi 137 silmast viskasid kolm meest lõpuks seega 94.

Golden State’i leeris hoolitses skooritegemise eest peamiselt Kevin Durant, kes viskas 35 punkti. Stephen Curry piirdus sel korral 14 silmaga.

Finaalseeria jätkub nüüd esmaspäeval Golden State’i koduväljakul. Seni ei ole ükski klubi suutnud finaalseerias välja tulla 0:3 kaotusseisust. Samas eelmisel aastal tuli Cleveland välja 1:3 (Cleveland võitis mullu seeria kolmanda ja kaotas neljanda mängu) kaotusseisust ja ka see oli läbi ajaloo esmakordne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles