Legendide jälgedes: Joshua ja Klitško kordusmatš on pakkumas suurt üllatust

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anthony Joshua (paremal) on kostitanud Vladimir Klitškod võimsa löögiga.
Anthony Joshua (paremal) on kostitanud Vladimir Klitškod võimsa löögiga. Foto: Andrew Couldridge/imago/PanoramiC/Scanpix

Anthony Joshua sai lisaks IBFi meistrivööle enda valdusesse ka WBA ja IBO tiitlid, kui ta alistas 29. aprillil Londonis profipoksi üliraskekaalu tiitlimatšis Vladimir Klitško. Nüüd planeeritakse hoogsalt juba kordusmatši. Siiski ei ole veel aga lõpuni selge, kas Klitško tahab üldse poksiringi naasta või mitte.

Kuigi Klitško ei ole oma otsust veel avalikuks teinud, siis töö kordusmatši suunas juba käib. Joshua promootor Eddie Hearn on Suurbritannia meedias rääkinud võimalikest matši toimumiskohtadest ning nüüd andis ta teada, et suurduell võib aset leida Nigeerias.

Watfordis nigeerlastest vanemate perre sündinud Joshua elas lapsena mõned aastad ka Nigeerias ning nüüd soovivat ta seeõttu just Aafrikas poksida. Oma mõju on otsusele avaldanud muidugi ka läbi aegade üks legendaarsemaid poksimatše Muhammad Ali ja George Foremani vahel.

Nime all «The Rumble in the Jungle (Madin džunglis)» ajalukku läinud Ali ja Formenani duell peeti 1974. aasta 29. oktoobril Kongo pealinnas Kinishas.

«Nigeeria majandus on tõusuteel, seal on rohkearvuline keskklass ning riigis toimub juba ridamisi suuri kontserte,» loetles Hearn intervjuus IFLile põhjuseid, miks tasuks suurt poksimatši pidada just Nigeerias.

Joshua õlale on teatavasti tätoveeritud Aafrika kontuurid ja lisaks on seal ära märgitud ka Nigeeria. Nii usutakse, et Joshua suudaks sealse publikuga suhestuda ja see teeks võimalikuks suurte summade teenimise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles