Brasiilia jalgpallilegendi Roberto Carlost süüdistatakse tagantjärele dopingu tarvitamises (1)

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roberto Carlos (keskel) tähistamas koos kaaslastega 2002. aastal MM-tiitli võitmist.
Roberto Carlos (keskel) tähistamas koos kaaslastega 2002. aastal MM-tiitli võitmist. Foto: /imago/Ulmer/Scanpix

Saksamaa telekanali ARD eetris olnud dokumentaalfilmis süüdistati Brasiilia jalgpallilegendi Roberto Carlost dopingu tarvitamises. Ajakirjaniku Hajo Seppelti poolt läbi viidud uurimuse põhjal kasutas Robert Carlos dopingut 2002. aasta MM-finaalturniiri paiku. Mäletatavasti krooniti Brasiilia 2002. aastal maailmameistriks ning Roberto Carlos mängis brasiillaste edus suurt rolli.

Seppelti sõnul külastas Roberto Carlos 2002. aasta MMi eel tuntud dopingudoktorit Julio Cesar Alvest, kes manustas aastate jooksul oma klientidele nii steroide kui ka EPOt, teatab Reuters.

Endine Madridi Reali äärekaitsja teatas seepeale, et süüdistused on absurdsed ning ta kavatseb nende vastu võidelda. Praeguseks on Roberto Carlos lubanud vajadusel ette võtta ka kohtutee.

«Süüdistused on täiesti alusetud. Minu karjäär kestis üle 20 aasta ning selle aja jooksul ei andnud ma ühtegi positiivset dopinguproovi,» teatas Roberto Carlos.

Roberto Carlos veetis oma parimad aastad Madridi Reali ridades. Hispaania suurklubi koosseisus krooniti ta neljal korral Hispaania meistriks ning kolmel korral Meistrite liiga võitjaks. Brasiilia koondisega võitis ta 2002. aastal MM-tiitli ning mängis finaalis 1998. aastal.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles