Eesti võrkpallikoondis läheb kindlustama kohta Maailmaliiga finaalturniiril

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti võrkpallikoondis.
Eesti võrkpallikoondis. Foto: Eero Vabamägi

Eesti meeste võrkpallikoondis lõpetab täna Maailmaliiga kolmanda tugevusgrupi alagrupiturniiri matšiga Kreeka vastu. Kui kell 19:00 Kalevi spordihallis startivas mängus suudetakse hellenid alistada, jõuab Eesti koondis debüüthooajal kohe sarja finaalturniirile.

«Oleme Maailmaliigas kogu aeg liikunud põhimõtte järgi, et üks mäng korraga. Tahame neid kõiki võita ja ega see tänane ka mingi erand ei ole. Oluline on keskenduda oma mängule ja omi asju hästi teha,» rääkis rahvusmeeskonna kapten Kert Toobal.

Eestlased on senisest viiest alagrupimatšist võitnud neli. Ainus allajäämine tuli eelmisel laupäeval 1:3 Tuneesialt. Nüüd on Eesti vastaseks Kreeka, kes on Maailmaliiga kolme tugevusgrupi peale ainus võistkond, kel võiduarve avamata.

Kreeklaste ridu on korralikult räsinud vigastustelaine, mistõttu meeskond ei ole sarjas mänginud oma parima koosseisuga. Trauma jättis eemale ka nende põhipommitaja Mitar Tzouritsi kes, hiljuti toimunud MM-valiksarjas sai nelja mängu peale 203 tõstet ja paugutas neist punktiks 99. Veelgi hullemaks läks Kreeka olukord eelmisel nädalal, kui vigastada sai ka Tzouritsit asendanud diagonaalründaja, mistõttu peab olude sunnil positsiooni mehitama nüüd nurgaründaja Rafail Koumentakis.

Tegemist on Eesti meeskonnale väga hästi tuttava mehega, sest klubivõrkpalli mängib pallur Lubini Cuprumis, mida juhendab teadupärast rahvusmeeskonna loots Gheorghe Creţu ja kus mängivad nii Keith Pupart kui ka Robert Täht. Lisaks on klubi statistikuks Alar Rikberg ja füüsilise ettevalmistuse treeneriks Mirko Fasini.

Tänase kohtumise pääsmeid saab soetada Piletilevi kaudu. Päevapilet maksab kümme eurot ja sooduspääse õpilastele, tudengitele ja pensionäridele vastava dokumendi esitamisel on viis eurot. Lapsed, kes on sündinud aastal 2005 või hiljem, pääsevad saali tasuta. Juhul kui saali pole võimalik oma meeskonnale kaasa elama tulla, näeb rahvusmeeskonna kohtumisi otseülekandes Kanal 12 või Postimehe vahendusel.

Maailmaliiga ühendab planeedi 36 paremat võrkpallikoondist, kes on jagatud kolme tugevusgruppi. Eelmisel aastal Euroopa liigas triumfeerinud rahvusmeeskond kuulub Maailmaliiga kolmandasse tugevusgruppi koos Austria, Hiina Taipei, Hispaania, Kasahstani, Katari, Kreeka, Mehhiko, Montenegro, Saksamaa, Tuneesia ja Venetsueelaga.

Maailmaliiga kolmanda tugevusgrupi finaalturniir toimub Mehhikos Leónis 17. ja 18. juunil. Võõrustajate kõrval jõuavad sinna üldise paremusjärjestuse kolm paremat. Enne viimast päeva on neli võitu nii Eestil, Austrial, Hispaanial kui Saksamaal. Kindlasti jõuab finaalturniirile kas Austria või Hispaania, sest meeskonnad kohtuvad viimases voorus omavahel ja üks kerkib seega viie võidu peale. Saksamaal seisab ees matš Mehhikoga.

Maailmaliiga 3. tugevusgrupp

Alagrupiturniir Tallinnas Kalevi spordihallis

9. juuni

16:00   Venezuela – Kreeka 0:3 (20:25, 27:29, 16:25)

19:00   Eesti – Katar 3:0 (25:16, 25:15, 25:20)

10. juuni

16:00   Kreeka – Katar 0:3 (23:25, 21:25, 27:29)

19:00   Venezuela – Eesti 0:3 (21:25, 16:25, 19:25)

11. juuni

16:00   Katar – Venezuela

19:00   Eesti – Kreeka

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles