ROKi otsus päästis Eesti epeenaiskonna tuleviku

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Epeenaiskond jõudis eelmisel olümpial pronksimatšini. Nüüd on võimalused olemas, et ka Tokyo mängudele pürgida.
Epeenaiskond jõudis eelmisel olümpial pronksimatšini. Nüüd on võimalused olemas, et ka Tokyo mängudele pürgida. Foto: Tairo Lutter / Postimees

EPEEVEHKLEMINE. Eesti epeenaiskonna liider Irina Embrich ja ülejäänud naisvehklejad saavad kergendunult hingata. Rahapuuduse tõttu keegi karjääri lõpetama ei pea. Vähemalt praeguse seisuga. Sest Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK) otsustas hiljuti 2020. aasta Tokyo suveolümpiamängude võistlusprogrammi teiste seas lisada ka naiste võistkondliku epee. Ja rohkelt tituleeritud Embrich saab võimaluse jahtida puuduvat olümpiamedalit.

Seni pidid igal olümpial kuuest vehklemisalast kaks piirduma ainult individuaalvõistlusega ja Eestile medaleid toonud naiste epee pidi olema üks kahest, kes 2020. aastal pausi peab. See tähendas omakorda, et selle perioodi vältel pole see Eesti Olümpiakomitee (EOK) silmis enam olümpiaala. Mis omakorda tähendas, et kui epeenaiskond sel suvel MMilt medali võitnuks, siis EOK toetust poleks see kaasa ei toonud. Ka EMi medal kaotanuks selles mõttes oma väärtuse.

Eesti naiskond (Irina Embrich, Julia Beljajeva, Kristina Kuusk ja Erika Kirpu) on teatavasti valitsev võistkondlik Euroopa meister. Epeenaiskonna liider Irina Embrich ja peatreener Kaido Kaaberma tõdesid sel nädalal Tbilisis algavate Euroopa meistrivõistluste eel, et uudis andis motivatsiooni jätkamiseks. Nüüd saavad Eesti naisvehklejad aga Tokyos medaleid püüda kahel rindel – nii individuaalselt kui ka võistkondlikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles