Timo Sild tuli sõjaväelaste maailmameistriks

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Timo Sild krooniti Soomes sõjaväelaste maailmameistriks.
Timo Sild krooniti Soomes sõjaväelaste maailmameistriks. Foto: Henn Antson

Soome kaguosas Haminas algasid täna sõjaväelaste maailmameistrivõistlused orienteerumises. Esimese alana joostud lühirajal tuli 158 mehe hulgas maailmameistriks eestlane Timo Sild, kes edestas 5,8 km pikkusel rajal hõbeda ja pronksi teeninud soomlasi Olli-Markus Taivaineni ja Miika Kirmulat vastavalt 43 ja 52 sekundiga. Neljas ja viies olid venelastest mitmekordsed maailmameistrid Leonid ja Valentin Novikov. Hea jooksu tegi ka 20. kohaga lõpetanud Sander Vaher, tema kaotus võitjale oli 3.38.

Timo Sild jäi oma sooritusega rahule: «Täna oli rajal üsna palju tehniliselt keerukaid kohti, kus võis vääratada, kuid suutsin kogu raja püsida keskendunud ja kontrollisin oma sooritust paremini kui kunagi varem.»

Teiste eestlaste kohad: 44. Kristo Heinmann (+6.51), 51. Sergei Rjabõškin (+8.47), 55. Lauri Sild (+9.21), 80. Raido Mitt (16.04).

Naisteklassis startis 4,5 km pikkusele rajale 56 võistlejat. Võidu pälvis venelanna Svetlana Mironova, kes edestas austerlannat Ursula Kadan’it 50 sekundiga ja venelannat Anastassia Rudnaja’t 1.32. Parima eestlasena oli Laura Joonas 14. (+7.05).

Teiste eestlaste kohad: 18. Annika Rihma (+8.18), 20. Eleri Hirv (+8.32) ja 21. Merike Vanjuk (8.38).

Teisipäeval võisteldakse tavarajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles