NBA endine täht läks Põhja-Koreasse, et «midagi positiivset teha»

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dennis Rodmanil on väga head suhted Kim Jong-Uniga
Dennis Rodmanil on väga head suhted Kim Jong-Uniga Foto: ?????/AP

Ajal, mil USA ja Põhja-Korea suhted on ülipingelised, otsustas endine NBA korvpallur Dennis Rodman taas Põhja-Koreasse minna. 

Ekstravagantse inimesena tuntud Rodman on Põhja-Korea liidri Kim Jong-Uniga olnud heas läbisaamises juba aastaid. Viiel korral NBA meistriks tulnud ja kompromissitu lauavõitlejana tuntud Rodman on varemgi Põhja-Koread külastanud, et «korvpallidiplomaatiat arendada».

Nüüdki sõnas Rodman CNNi ajakirjanikele, et soovib korvpallisuhteid edendada. «Minu eesmärk on sinna minna ning vaadata, kas saan Põhja-Koreasse jätkuvalt sporti tuua.»

Dennis Rodman teel Põhja-Koreasse
Dennis Rodman teel Põhja-Koreasse Foto: Mark Schiefelbein/AP

Kuidas sellesse peaks suhtuma aga Rodmani semu, USA president Donald Trump, kes on lubanud, et kui Põhja-Korea jätkab raketikatsetustega, lõpeb asi väga halvasti? 

«Ma olen üsna kindel, et ta rõõmustab selle üle, et siin olen ja üritan saavutada midagi, mida me mõlemad vajame.» Mida täpselt, Rodman ei öelnud. 

Rodmanit ei kõiguta ka tõik, et hetkel hoitakse Põhja-Koreas kinni nelja Ameerika Ühendriikide kodanikku.

Kim Hake Song ja Kim Sang Dok on mõlemad seotud Pyongyangi teadus- ja tehnoloogiaülikooliga. Neid kahtlustatakse vaenulike tegude kordasaatmises. Lisaks on kinnipidamisasutustes veel 22-aastane Otto Warmbier, kesvarastas hotellist propagandaplakati ning sai sellest eest karistuseks 15 aastat sunnitööl ja 62-aastane misjonär Kim Dong Chul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles