Glebova tõusis teiselt kohalt esimeseks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Svetlana Issakova
Svetlana Issakova Foto: Liis Treimann

Austria pealinnas Viinis rahvusvahelisel iluuisutamisvõistlusel osalev Eesti parim naisiluuisutaja Jelena Glebova läks kolmapäeva õhtul pärast lühikava magama teadmisega, et asub enne vabakava teisel kohal.

Austria pealinnas Viinis rahvusvahelisel iluuisutamisvõistlusel osalev Eesti parim naisiluuisutaja Jelena Glebova läks kolmapäeva õhtul pärast lühikava magama teadmisega, et asub enne vabakava teisel kohal.

Täna kuulis ta aga palju rõõmustavamaid uudiseid, nimelt tõusis ta tänu tehnilisele veale võistluste liidriks, lükates teiseks sakslanna Anette Dytrti.

«Kujuta ette, tulen meeste võistlust vaatama, järsku öeldakse mulle koridoris, et tehti mingisugune ümberarvutus ja nüüd on Leena esimene!» ei suutnud Glebova treener Anna Levandi Postimehega rääkides rõõmu varjata. «Oli mingi tehniline viga ja nüüd on neil võrdne punktisumma, täpselt üks-ühele! Täiesti uskumatu! Aga kuna Leenal oli tehniline hinne kõrgem, läks tema esimeseks.»

«Ma ei tea, kuidas see viga üldse tulla sai või kes seda kontrollib,» jätkas Levandi. «Aga ilmselt keegi siis ikkagi kontrollib kõik üle, et ei saaks sohki teha.»

19-aastane Glebova oskas ise asjasse natuke selgust juurde tuua. «Arvuti oli punkte valesti liitnud,» selgitas ta. «Leiti viga ja seetõttu sain mina natuke punkte juurde.»

Kui algselt märgiti Glebova punktisummaks 51,49, siis tegelikult teenis ta kohtunikelt 51,89 punkti. Täpselt sama palju kogus ka Dytrt, kuid Glebova tehniline hinne oli 31,55, sakslannal aga 28,89. «Mõlemad saime tegelikult natuke punkte juurde, aga mina sain rohkem,» oli Glebova õnnelik. «Väga hea, et see ikka üle kontrolliti.»

Svetlana Issakova on lühikava järel 38,27 punktiga kaheksas. Võistlus jätkub homme, Glebova esitab oma vabakava 21 võistleja seas 18. ja Issakova 14. naisena.

Viinis osalevad ka jäätantsijad Caitlin Mallory – Kristjan Rand, kes on pärast kohustuslikku tantsu ja originaaltantsu 71,45 punktiga kümne võistleja seas seitsmendad. Viimane ala ehk vabakava lõpeb Eesti aja järgi täna hilisõhtul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles