Video: Inglismaa sai Prantsusmaa käest piinliku kaotuse

Ott Järvela
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harry Kane (keskel) lõi küll kaks väravat, aga Inglismaa kaotas võõrsil 2:3 Prantsusmaale.
Harry Kane (keskel) lõi küll kaks väravat, aga Inglismaa kaotas võõrsil 2:3 Prantsusmaale. Foto: Mike Egerton/PA Wire/PA Images/Scanpix

Prantsusmaa - Inglismaa jalgpalli maavõistlus Pariisis, Stade de France'il lõppes pea terve teise poolaja arvulises vähemuses mänginud võõrustajate 3:2 võiduga.

Inglismaa asus juhtima 9. minutil Harry Kane'i väravast, aga Samuel Umtiti 22. ja Djibril Sidibe 43. minuti tabamused andsid vaheajaks Prantsusmaale 2:1 edu.

Teise poolaja alguses määras kohtunik Inglismaale penalti ja pärast videokohtunikuga konsulteerimist eemaldas samas olukorras tehtud vea eest Prantsusmaa keskkaitsja Raphael Varane. Kane realiseeris penalti ja tegi seisuks 2:2.

Arvulist ülekaalu Inglismaa aga enda hüvanguks kasutada ei suutnud. Pigem vastupidi - silma paisteti saamatuse ja ideetusega. Vähemuses mänginud Prantsusmaal avanesid soodsamad võimalused. Kui 71. minutil tabas Kylian Mbappe latti, siis 77. minutil viis Ousmane Dembele võõrustajad 3:2 juhtima.

Prantsusmaa võiduvärava autor Ousmane Dembele (vasakul) ja Kylian Mbappe. / AFP PHOTO / FRANCK FIFE / Scanpix
Prantsusmaa võiduvärava autor Ousmane Dembele (vasakul) ja Kylian Mbappe. / AFP PHOTO / FRANCK FIFE / Scanpix Foto: FRANCK FIFE/AFP

Arvestatavat lõpuspurti Inglismaa korraldada ei suutnud, sest vaatamata vähemuses tegutsemisele oli Prantsusmaa kaitsemäng agressiivne ning inglaste rünnak tömp. Tegu oli Inglismaa jaoks teise pettumusega järjest - laupäeval piirduti MM-valikmängus Šotimaaga 2:2 viigiga.

Viimati lubas Inglismaa endale kolm või enam väravat lüüa 2012. aasta 14. novembril, kui maavõistluses kaotati Rootsile 2:4. Neljas pall lendas toona inglaste võrku Zlatan Ibrahimovici legendaarsest käärlöögist.

Ülejäänud teisipäevaste maavõistluste tulemused: Austraalia - Brasiilia 0:4, Singapur - Argentiina 0:6, Indoneesia - Puertoriiko 0:0, Lõuna-Aafrika Vabariik - Sambia 1:2, Norra - Rootsi 1:1, Rumeenia - Tšiili 3:2, Kamerun - Kolumbia 0:4.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles