Postimehe videolugu: rallikross puust ja punaseks – ala, mis on võlunud ära Loebi ja Solbergi

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud talvel tähistas rallikross spordialana 50 juubelit, aga ülemaailmselt popiks on see saanud alles viimase paari aastaga, kui ilmavalgust nägi MM-sari. Esimeseks maailmameistriks krooniti kunagine WRC sarja tšempion Petter Solberg ja nimekaid sõitjaid on sarjas veelgi – alates pikaaegse ralliradade valitseja Sebastien Loebiga ning lõpetades kereautosarjades kuulsust kogunud pilootidega. Ka publik on võistlusest vaimustunud - kui teleauditooriumis rallikross veel kõige kõrgemasse tippu ei kuulu, siis tribüünidele kogunevad rahvamassid teevad kadedaks ka maailma suurimad võistlussarjad.

Eestiski on rallikross pikaaegsete traditsioonidega võistlus, kuid uks välismaistesse sarjadesse on lahti löödud viimaste hooaegadega. Postimees käis kohal koduste meistrivõistluste kolmandal etapil Vasalemmas ning rääkis kahe mehega, kes koos MM-karuselliga tiirutaval EM-sarjas võistlevad – Super 1600 klassis viimasel etapil teiseks tulnud Janno Ligur ja võimsamal Supercaril sõitev Andri Õun. Mõlemad mehed võitsid muide enda kategoorias ka Vasalemma etapi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles