Galerii: Euroopa meister Portugal jäi viimasel hetkel võidust ilma

Ott Järvela
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli maailmajagude karikaturniiri A-alagrupi teises kohtumises tegid Portugal ja Mehhiko 2:2 viigi, mis tähendab, et esimese vooru järel on alagrupi liidriks eile Uus-Meremaast 2:0 jagu saanud Venemaa.

Portugal asus 34. minutil juhtima, kui Cristiano Ronaldo suurepärase söödu realiseeris väravaks Ricardo Quaresma. Mehhiko vastus ei lasknud aga end kaua oodata - 42. minutil tabas Javier Hernandez, kellele oli tegu karjääri 42. koondiseväravaga.

Teisel poolajal nägi päris pikalt üpris ilmetut jalgpalli - Mehhiko survestas Portugali kõrgelt, mis lõhkus valitseva Euroopa meistri rütmi ja ladususe, ent ei suutnud ka ise midagi silmatorkavat ette võtta.

Portugal sai kohtumise uuesti enda kontrolli alla pärast vahetusi. 58. minutil sekkunud Gelson Martins ja Adrien Silva aitasid palli senisest oluliselt rohkem Mehhiko väljakupoolel hoida. Kui 85. minutil päästis Mehhiko kaotusseisu jäämises väravavahi Guillermo Ochoa oivaline tõrje, siis minut hiljem lõi Cedric ikkagi 2:1.

Mehhiko aga ei andnud alla ning jõudis viigini, kui 90+1. minuti nurgalöögi ajal alistas Hector Moreno õhuduellis selgelt Jose Fonte ja koksas palli posti kõrvale.

A-alagrupi teise vooru kohtumised peetakse kolmapäeval. Vastamisi on Venemaa - Portugal ja Mehhiko - Uus-Meremaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles