Eesti Võrkpalli Liit premeerib võrkpalli rahvusmeeskonda 30 000 euroga

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrkpallikoondis sai hakkama järjekordse suure võiduga.
Võrkpallikoondis sai hakkama järjekordse suure võiduga. Foto: FIVB

Eesti võrkpalli rahvusmeeskonda lennujaamas tervitanud võrkpalliliidu president Hanno Pevkur ütles, et esmaspäeval aru pidanud võrkpalliliidu juhatus otsustas rahvusmeeskonda premeerida Maailmaliiga 3. tugevusgrupi võidu eest 30 000 euroga.

«Kuigi võrkpalliliidu Maailmaliigas osalemise kulud olid kokkuvõttes suuremad kui 200 000 eurot, pidas alaliidu juhatus õigeks ajaloolise sündmuse puhul meeskonda premeerida,» märkis Pevkur.

Samuti ütles alaliidu juht, et viimase info kohaselt kujundatakse Maailmaliiga küll ümber, aga Eestiga on uue võrkpalli liiga 2. divisionis arvestatud. «Vestlesin eile õhtul maailma võrkpalliföderatsiooni peasekretäriga, kes kinnitas, et maailmaliiga 3. grupi võit annab Eestile õiguse mängida uue liiga 2. divisionis. FIVB avaldab uue liigaga seotud detailid ning osalemistingimused suve lõpus, eeldatavalt augustis,» täiendas Pevkur.

Eesti rahvusmeeskonda ootab järgnevalt ees väike puhkus, et juba juuli alguses koguneda ettevalmistuseks otsustavateks mängudeks MM valikturniiril ja EM finaalturniiril. Belgias toimuval 3. ringi valikturniiril püüavad viimast MM piletit lisaks eestlastele ja võõrustajatele veel Saksamaa, Hispaania, Slovakkia ja Valgevene.

Augusti lõpus algab Poolas EM finaalturniir, kus Eesti vastasteks alagrupis on valitsev maailmameister Poola, eelmise aasta Maailmaliiga võitja Serbia ning põhjanaaber Soome.

Eesti koondise koosseis 2017 Maailmaliigas: sidemängijad - Andres Toobal, Kert Toobal; nurgaründajad - Kristo Kollo, Andrus Raadik, Rauno Tamme, Robert Täht; temporündajad - Andri Aganits, Ardo Kreek, Mart Naaber, Timo Tammemaa; diagonaalründajad - Renee Teppan, Oliver Venno; liberod - Denis Losnikov, Rait Rikberg.

Peatreener: Gheorghe Crețu; treener: Rainer Vassiljev; ÜKE treener: Mirko Fasini; füsioterapeut: Siret Kalbus; massöör: Gardo Maruste; statistik: Alar Rikberg; mänedžer: Robin Ristmäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles