Galerii: Ronaldo ja Portugal panid Venemaa raskesse seisu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venemaal toimuva jalgpalli MMi peaproovi ehk maailmajagude karikaturniiri teise vooru avamängus sai Euroopa meister Portugal esimest korda ajaloos Moskvas peetud mängus 1:0 jagu Venemaast.

Portugal domineeris kohtumist tegelikult kõik 90 minutit, ehkki vastasseis lõppes skoorivaeselt, kui maailmajagude karikaturniiri korraldajamaa alistati Cristiano Ronaldo 8. mänguminuti tabamuse toel. Portugali kaptenile oli see ühtlasi 74. väravaks rahvuskoondise särgis.

Kohtumine vältas äärmiselt rahulikus tempos ning näha oli, et Portugal püüab võimalikult vähese energiakuluga saada võidupunktid kätte. Ehkki teise poolaja alguses näitasid venelased kohati aktiivsemat tegutsemist ning olid vahepeal ka 1:1 viigiväravale üsna lähedal, kontrollis Portugal kohtumist kindlalt.

Euroopa meister juhib nüüd A-alagruppi nelja punktiga, kui neil on jäänud mängida veel Mehhiko ja Uus-Meremaaga. Venemaa on kolme silmaga teisel kohal, ent kuna täna kaotati Portugalile ja Mehhiko saab tõenäoliselt tänases hilisemas mängus jagu Uus-Meremaast, siis on turniiri korraldajamaal raske poolfinaali ehk kahe parema sekka alagrupis jõuda. 

Mängude eel:

Venemaa alistas avakohtumises 2:0 uusmeremaalased, ent kahest tabamusest hoolimata ei olnud peoperemeeste esitus alagrupi eeldatava autsaideri vastu üleliia veenev. Samas võis Venemaa rõõmustada selle üle, et teises kohtumises tegid Portugal ja Mehhiko 2:2 viigi. Ricardo Quaresma ja Cedric Soares viisid küll kahel korral portugallased ette, kuid Mehhiko suutis tänu Javier Hernandezi ja Hector Moreno tabamustele mõlemal puhul viigistada. 2:2 värav sündis seejuures nurgalöögi järel Moreno peast lisaminutitel.

Eeldusel, et maailma parim jalgpallur Cristiano Ronaldo suudab täna Portugali võidule vedada ja Mehhiko alistab õhtul Uus-Meremaa, oleksid venelased viimase mängudevooru eel seisus, kus Mehhiko vastu vajataks tõenäoliselt igal juhul võitu. Kui avamäng peeti 50 000 silmapaari ees Peterburis, siis täna võõrustatakse Portugali Moskvas asuval Otkrõtije Arenal, mis avati 2014. aastal ja on igapäevaselt koduks Moskva Spartaki klubile. Mehhiko ja Uus-Meremaa duell toimub aga Sotši olümpiamängude peaareeniks olnud Fišti staadionil.

A-alagrupi tabeliseis

  1. Venemaa 3 p
  2. Portugal 1 p
  3. Mehhiko 1 p
  4. Uus-Meremaa 0 p

Senised kohtumised:

  • Venemaa - Uus-Meremaa 2:0 (31. Boxall ov., 69. Smolov)
  • Portugal - Mehhiko 2:2 (34. Quaresma, 86. Cedric - 42. Chicharito, 90.+1. Moreno)
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles